23948sdkhjf

Nye bygninger løfter landmarks på Røsnæs

Et nyt aktivitetshus på Røsnæs Havn samt et naturrum nær Kongstrup Klinter på sydsiden af næsset er to af i alt 13 landmarks, som nu realiseres.
"Røsnæs Rundt", er navnet på lokale ildsjæles arbejde med at gøre Røsnæs mere kendt blandt friluftsentusiaster og naturelskere. 13 forskellige "landmarks" i området skal formidle naturen og gøre den mere tilgængelig.

Lokale og Anlægsfonden i et par år deltaget som sparringspartner i udviklingen af Røsnæs Rundt, og støtter nu projektet økonomisk, da to af de 13 landmarks i indsatsen får etableringsstøtte fra Fonden.

Opholdssted for havnens brugere
Første projekt, der får støtte fra Fonden, er et aktivitetshus placeret på Røsnæs Havn. Aktivitetshuset bliver på 300 m2 og får et stærkt arkitektonisk udtryk formet af træflader og store vinduespartier. Det bliver samlingssted for havnens foreninger, men også for selvorganiserede, der kommer forbi.

Husets målgrupper er vinterbadere, sejlere, dykkere, kajakroere, surfere, lystfiskere samt cyklister på udflugt. Men bliver også opholdssted for skoler og daginstitutioner. Bygningen deles i to med et stort overdækket uderum i midten, hvor der kan grilles, renses fisk og ordnes udstyr. I de to øvrige dele af bygningen kommer der opholdsrum, omklædning og sauna. På sydsiden mod selve havnen omdannes kajområdet til et terrasseret landskab.

- Aktivitetshuset og naturrummet i Røsnæs Rundt er fine eksempler på, hvordan to bygninger på en enkel og smuk måde kan skabe nye og attraktive rammer for aktiviteter i naturen for både foreninger og selvorganiserede, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden om projektet.

Naturrum åbnes året rundt
Et naturrum på Lecagrunden nær Kongstrup Klinter er det andet landmark, der får økonomisk støtte af Lokale og Anlægsfonden.

Naturrummet på 100 m² udstyres med en pejs og forskellige muligheder for afslappet ophold indendøre. Omkring bygningen bliver det også muligt at opholde sig på et 250 m² stort trædæk. Naturrummet får en bred brugergruppe bestående af bl.a. friluftsfolk, vandrere, cyklister.

I alt koster hele projektet med alle 13 landmarks på Røsnæs 14,8 mio. kr. at etablere. Kalundborg Kommune har bevilget 3 mio. kr. til deres etablering. Lokale og Anlægsfonden støtter med 2,8 mio. kr., der går direkte til aktivitetshuset og naturrummet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094