Udviklingsprojekt tænder nyt lys i Karbys livsnerve
Tegningerne til Karby Multihus er klar, og det samme er en stor bevilling fra Lokale og Anlægsfonden til projektet, der samlet koster 7,75 mio. kr.
2
Billeder
Projektet Karby Multihus er tegnet af BSAA Arkitekter og BSAA URBANlab. (Visualisering: BSAA Arkitekter)
Omdannelsen af den tidligere skole er del af et udviklingsforløb, som Lokale og Anlægsfonden lancerede sidste år. Forløbet skal være med til at give nyt lys i vinduerne på de bygninger, der ofte er en central livsnerve i mindre byer.
Borgerne i Karby ansøgte om få udviklingen af skolen til et multifunktionelt aktivitetshus med i Lokale og Anlægsfondens udviklingsforløb. Skolen blev udvalgt i flere omgange, og projektet kom igennem en række workshops med deltagelse af arkitekter og Lokale og Anlægsfonden. Nu er tegningerne til Karby Multihus klar og det samme er bevillingen fra Lokale og Anlægsfonden.
Mange muligheder ind og ude
Bygningens facade bliver kun i mindre grad forandret. Meget markant bliver der dog introduceret flere kegleformede opholds- og aktivitetsrum, der vil kunne ses på afstand. Den ene af keglerne indrettes som saunahytte.
Indvendigt får bygningen i den ene side et centralt opholdsområde på 85 m² med cafémiljø og IT-arbejdspladser, et stort køkken, der kan bruges til madlavningskurser og et 130 m² stort festlokale med scene. Den tidligere gymnastiksal bliver omdannet til et overdækket uderum direkte forbundet med et indendørs opholdsområde. Uderummet får en rygeovn og udekøkken og kan også benyttes til friluftsaktiviteter.
I den anden side kommer der en ny kultur- og bibliotekszone med mulighed for filmforevisning. To tidligere klasselokaler og en lang gang bygges om til en aktivitetssal på 155 m², der fortrinsvis skal bruges til blødere bevægelsesformer. Endelig omdannes et 175 m² stort område til et lille vandrerhjem med to store soverum og køkkenfaciliteter.
Omkring bygningen bliver der plads til en række nye aktivitetsmuligheder. Den tidligere skolegård udstyres med streetbasketbane, en cykelbane med "pukler", klatremøbler, pitstop til cyklister, løbere og kajakroere og en grøn plæne til fx loppemarkeder og teltopsætning..
I alt koster projektet 7,750 mio. kr. at etablere. Morsø Kommune forventes at støtte med 1,925 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden støtter med .