23948sdkhjf

Nyt lys over Aabenraa

Aabenraa Kommune vil udskifte 12.275 af kommunens cirka 17.000 gadelamper. Teknik- og Miljøudvalget anbefaler nu, at der frigives 78,7 mio. kr. til projektet.
Det er en investering af de helt store, der sættes i værk, når der i årene 2014-2017 skal skiftes gadelamper i hele Aabenraa Kommune.

- Det er en investering, vi har talt om meget længe. Det glæder mig rigtig meget, at vi nu snart kan sætte gang i projektet, som vil komme alle kommunens borgere til gavn. I alle byer og landsbyer får vi en ensartet og pæn, mere moderne og altså energibesparende belysning, pointerer formand for Teknik- og Miljøudvalget Bent Sørensen.

I april sidste år vedtog byrådet, at Aabenraa Kommune må optage et lån til udskiftning af de mest energislugende gadelamper. Den forventede besparelse, når udskiftningen er fuldt implementeret i 2017, vil ligge på cirka fem mio. kr. om året.

Billigere end budgetteret
Aabenraa Kommune vil i alt udskifte 12.275 af kommunens ca. 17.000 gadelamper. De resterende lamper er der i øjeblikket ingen planer om at udskifte, fordi det er lamper, der ikke vil være den store energimæssige besparelse i at udskifte.

De nye gadelamper kommer op inden for byzoneskiltene på veje og stier. Gade- eller vejlys uden for byzoneskiltene er altså ikke med i projektet.

- Ud over, at vi sparer udgifter og mindsker vores CO2-udslip ved at udskifte de mange lamper, får vi også rettet op på et andet problem. Nemlig at der enkelte steder simpelthen ikke er nok lys på vejen eller gaden. De nye lamper lever fuldt ud op til den lysstyrke og lysmængde, der er påkrævet, slår Bent Sørensen fast og fortsætter:

- Og så er det også glædeligt, at licitationen blev 7 mio. kr. billigere end budgetteret, så vi får mindre samlet udgift, end vi oprindeligt havde regnet med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125