23948sdkhjf

Punktum for byggeri

Om- og tilbygninger for 40 mio. kr. afsluttet på Thy-Mors HF & VUC i Thisted.
Håndværkerne er stadig i gang hist og her, og de nyrenoverede lokaler i hovedbygningen er endnu ikke færdigindrettet.

Men bortset fra disse småting har Thy-Mors HF & VUC sat punktum for en længere årrække med nybyggeri og nyindretning af skolen på Munkevej i Thisted, der oprindelig blev bygget som folkeskole og siden har fungeret som både gymnasium og handelsskole, inden voksenundervisningen rykkede ind.

I begyndelsen af dette skoleår kunne skolen tage en ny fløj i brug, og siden er den gamle hovedbygning blevet renoveret med bl.a. nyt lærerværelse og kontorer til ledelsen, og i underetagen nye it-lokaler og arbejdspladser til lærerne.

Tidligere er en gammel gymnastiksal blevet bygget om til en fløj med ny kantine og mødelokaler. Dette byggeri blev færdigt i 2010.

Byggeprojekterne har i alt udvidet Thisted-afdelingen af Thy-Mors HF & VUC med 1.170 kvadratmeter til i alt 5.500 kvadratmeter. Og godt 1.000 kvadratmeter er blevet renoveret. Også skolens afdeling i Nykøbing er blevet udvidet. og det samlede nybyggeri beløber sig til 40 mio. kr. - heraf de 30 mio. kr. i Thisted.

- Bygningerne er nu i vældig god stand, siger Jens Otto Madsen - som påpeger, at skolen med god isolering og solcelle på taget bidrager til Thisted Kommunes status som klimakommune.

60 procent flere kursister
Udvidelserne har været nødvendige på grund af stigende søgning til Thy-Mors HF & VUC. Siden 2007 er antallet af kursister vokset med omkring 60 procent til i dag godt 500 årselever, hvilket er flere end nogensinde.

Det er i høj grad et udslag af krisen, at så mange søger uddannelse, og Jens Otto Madsen erkender, at skolen må forvente et fald i kursisttallet, den dag der igen er højkonjunktur i samfundet. Men han er ikke så nervøs form, at Thy-Mors HF & VUC har forbygget sig:

- Det er ikke sådan, at vi har en stor overflod af lokaler. Vi må forvente, at der kommer en nedgang på et tidspunkt, med mindre vi får overbevist folk i Thy og på Mors om, at uddannelse altid er en god vej at vælge, siger Jens Otto Madsen.

Han tror ikke, at skolen i de kommende 10 år vil miste kursister ”i nævneværdig grad”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078