23948sdkhjf

Fem videre i projektkonkurrence om 5.300 m² plejecenter

I projektkonkurrencen om et nyt plejecenter i Ikast med 48 almene plejeboliger, daghjem og tilhørende servicearealer på 5.300 m² er fem teams nu udvalgt til at komme med forslag.
Ikast-Brande Kommune har besluttet at opføre et nyt plejecenter på Bøgildvej i Ikast, der skal erstatte de eksisterede plejecentre »Frisenborgparken« og »Højris Have«. Samtidig erstattes daghjemmet på »Frisenborgparken« med et daghjem i det nye center på Bøgildvej.

Ikast-Brande Kommune har nu valgt de fem rådgiverteams, der via en projektkonkurrence skal komme med et forslag til, hvordan det nye plejecenter på Bøgildvej i Ikast skal udformes. Totalrådgivningsopgaven omfatter 1. etape med 48 almene plejeboliger, daghjem og tilhørende servicearealer, i alt ca. 5 300 m². Byggeriet i 1. etape skal forberedes for, at der eventuelt på et senere tidspunkt kan besluttes realisering af etape 2, som omfatter opførelse af yderligere 48 plejeboliger med tilhørende servicearealer.

Med forventning om at der indgås aftale med det rådgiveteam, som vinder konkurrencen, får samme rådgiverteam også ansvaret for tilbygningen til plejecentret Engparken i Brande. Denne afledte opgave omfatter tilbygning af 1. etape med 11 almene plejeboliger og 2 midlertidige almene boliger til plejecentret »Engparken« i Brande, i alt ca. 1 600 m². Totalrådgivningsopgaven omfatter tillige nedbrydningsarbejdet der er forbundet med ekspropriering af naboejendomme.

23 ville være med
Ikast-Brande Kommune har modtaget 23 ansøgninger fra interesserede rådgiverteams, hvor af det endelige valg faldt på følgende 5:

KPF Arkitekter AS, Viborg
Ingeniør: MOE A/S, Aarhus C.
Landskabsarkitekt: Terre Nova Landskabsarkitekter, Kolding
Specialkonsulent: Copenhagen Living Lab, Valby
Arkitema K/S, Aarhus C
Ingeniør: Alectia A/S, Viby J
Landskabsarkitekt: Arkitema K/S, Aarhus C
Specialkonsulent: Birgit Mikkelsen, Hammel

Årstidernes Arkitekter A/S, Herning
Arkitekt: Entasis A/S, København
Ingeniør: Orbicon A/S, Viborg
Specialkonsulent: Demensfaglig konsulent Anni O. Frederiksen
Cubo Arkitekter A/S, Aarhus C
Arkitekt: Force4Architects ApS, København N
Ingeniør: Arne Elkjær A/S, Aarhus N
Ingeniør Energi: Wissenberg A/S, København V
Landskabsarkitekt: Schønherr A/S, Aarhus C
Specialkonsulent: Demensfaglig konsulent Mette Borresen, Jerslev

Kjaer & Richter, Aarhus C
Arkitekt: +Pedersen Arkitekter, København K
Ingeniør: Cowi A/S, Aarhus C
Landskabsarkitekt: Vibeke Rønnow Landskab ApS, Aarhus C

Der har været en vanskelig proces at vælge de 5 rådgiverteams, da langt de fleste ansøgninger var af høj kvalitet, hvor ansøgerne fremviste fine teamkompetencer og relevante referencer fra lignende opgaver.

De fleste ansøgninger var ifølge Ikast-Brande kommune af høj kvalitet, hvorfor det var en vanskelig proces af udvælge de fem rådgiverteams. I sidste ende er de fem valgt som de teams, der hver for sig tilbyder en optimal og opgaverelevant kompetence.

Projektkonkurrencen forventes afsluttet medio april, hvor kommunens bedømmelseskomité, bistået af eksterne fagdommere, bedømmer konkurrenceforslagene. Konkurrenceforslagene modtages og bedømmes i anonym form ind til vinderforslaget er fundet, hvorefter den tilhørende kuvert med oplysning om vinderteamet åbnes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078