23948sdkhjf

Kannikegården fuldender Ribes nye domkirkeplads

Projektet og finansieringen er på plads, så efter lang tids venten kan Ribe-borgere og besøgende glæde sig over, at Domkirkepladsen snart vil fremstå med den planlagte Kannikegård og et helt nyt byrum.
Finansieringen og projekteringen af Kannikegården, der skal ligge, hvor den nedbrændte Lindegård tidligere lå, er nu på plads, og Ribe kan se frem til, at byen bliver tilføjet endnu en pragtbygning.

Menighedsrådet for Ribe Domsogn har sammen med det vindende arkitektfirma, Lundgaard og Tranberg Arkitekter, fået tilpasset vinderprojektet, så det vil kunne opfylde ønsket om en velfungerende bygning og en værdig tilføjelse til miljøet omkring Domkirken. Bygningen finansieres dels af menighedsrådets egne midler (hovedsageligt branderstatningssummen fra Lindegården) samt et lån i stiftsmidlerne.

Læs mere: Vinder fundet til Kannikegården i Ribe.

Samtidig sikrer Realdania nu, at den fredede ruin under Kannikegården bliver integreret i et glasinddækket uderum i Kannikegårdens stueetage, der sammen med bygningens øvrige udearealer indgår i et offentligt tilgængeligt område. Hele byrummet bliver indpasset i harmoni med Domkirken, Domkirkepladsen og det historiske centrum af Ribe. Udover det glasinddækkede uderum bliver der også mulighed for at komme ind til selve ruinen sammen med guider.

Læs mere: Ribe-projekt forsinket.

- Vi ser byrummet omkring Kannikegården som en vigtig afslutning på Domkirkepladsen, der samtidig kan fungere som en god formidling af de mange historiefortællinger, der knytter sig til Ribe Domkirke og den omgivende plads, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania, og fortsætter:

- Den nye Kannikegård og det glasinddækkede uderum passer sig nænsomt ind i omgivelserne og fuldender dermed det fine historiske bymiljø, der udgør en del af vores fælles bygningsarv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125