23948sdkhjf

Nu går man i dybden med underjordisk museum i Aarhus

Gravemaskiner præger den østlige del af Den Gamle By i Aarhus, hvor der nu graves ud til 700 m² underjordiske udstillingslokaler.
Forberedelserne til Den Gamle Bys underjordiske lokaler, Aarhus Story, består lige nu i at grave jord af, nedbringe spunsjern og betonpæle til fundering samt at støbe selve ”kassen”, hvor Aarhus Story skal åbne i 2017.

Januar blev brugt til bl.a. at sætte spunsjern, og fra cirka 24. februar og godt 10 uger frem sættes betonpæle. Arbejdet betyder, at en del af museets lokaler er midlertidigt lukkede, mens udgravningen står på.

Om projektet Aarhus Story
Aarhus Story er en underjordisk fortælling, der vil blive placeret på den vestlige side af Den Gamle Bys Sønderbrogade. Her opføres den sidste etape af det moderne bykvarter. Bruttoarealet på grunden er omkring 700 m².

Som velkomstbygning til Aarhus Story opføres en gendigtning af Ferdinand Sallings hus, der oprindeligt lå i Søndergade i Aarhus. Købmand Ferdinand Sallings Fond og Købmand Herman Sallings Fond har også doneret 70 mio. kr. til realisering af det store projekt.

Læs mere: 70 millioner til underjordisk udstilling i Aarhus.

Den engelske titel, Aarhus Story, signalerer, at udstillingen i høj grad også er for gæster fra hele verden. Samtidig skal titlen give gæsterne indtryk af, at der er tale om en engagerende fortælling mere end en traditionel byhistorisk museumsudstilling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095