23948sdkhjf

Nyt rådhus og bytorv rykker nærmere i Middelfart

Middelfart Sparekasse og Kvickly i Middelfart har indgået en aftale med Middelfart Kommune om sammen at virkeliggøre en vision om et nyt bytorv med både butikker, boliger og et nyt rådhus.
Midtbyen i Middelfart er et aktiv for kommunen med havnefront, snoede gade og renoverede huse samt en hyggelig gågade. Der er dog hård konkurrence med nabobyer og storcentre om at tiltrække kunder og besøgende. Derfor arbejder kommunen med en vision om at tilføre området et nyt bytorv, som kan øge mangfoldigheden i butikstilbuddene. Særligt ønsker man at trække lidt større butikker til centrum som et supplement de mindre og mellemstore butikker i gågaden.

Samtidig har det gennem en række år været et ønske fra kommunen at få samlet sin administration, frem for at den er spredt på en række matrikler.

I forbindelse med brandstationens flytning til Mandal Allé er det blevet muligt at virkeliggøre de to ønsker i én samlet løsning, ved at bringe hele området med den tidligere brandstation og det nuværende rådhus og jobcenter i spil. Denne løsning omfatter opførelse af et nyt bytorv med butikker i stueplan og kommunal administration og boliger ovenpå.

Nye boliger i byggeriet
Denne løsning gør det samtidig muligt at tilføre Middelfart bymidte et antal boliger med en helt unik beliggenhed, tæt på både motorvej og togforbindelser samt ud til Lillebælt. Kombinationen af butikker, boliger og kontorarbejdspladser i ét byggeri vurderes samtidig at skabe liv i området fra morgen til aften.

- Det er en helt unik placering grunden med rådhus og tidligere brandstation har, vi har her en fantastisk mulighed for at lave et nyt handels- og boligområde lige i krydsfeltet mellem gågaden, Østergade, Kvickly og havnefronten med biblioteket og biograf. Det er en mulighed vi bør forsøge at gribe, udtaler borgmester Steen Dahlstrøm om projektet.

Retten til at bygge butikker solgt
Som første skridt frem mod realisering af denne vision har Middelfart Kommune efter et udbud solgt retten til at opføre butikkerne på bytorvet til Kulturøens ByCenter A/S, et selskab stiftet af Middelfart Sparekasse og Kvickly i Middelfart i fællesskab.

- Jeg ser med stor tilfredshed på, at der har vist sig interesse, også fra lokale aktører, for at lave en meget stor investering i fremtidens handelsliv i Middelfart midtby. Samtidig ser jeg salget som et bevis på, at et samspil mellem kommunen og det private erhvervsliv kan være en effektiv løftestang, når store visioner skal realiseres, siger borgmester Steen Dahlstrøm om den lokale opbakning og samarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109