23948sdkhjf

Gebyrloft på vej i Vesthimmerland

En minkavler i Vesthimmerlands Kommune måtte betale hele 350.000 kr. i byggesagsgebyr da han fik bygget 19.000 m2 minkhaller. Nu indstiller Teknik- og Miljøudvalget et loft over gebyrerne.
Det oplyser TV2 Nord.

Forskellen på, hvad man kan komme af med i byggesagsgebyr i de nordjyske kommuner, er markant. Hvor der i Mariagerfjord Kommune er et loft på 20.000 kr. for den samme byggesagsbehandling, er der intet loft på gebyrer i Vesthimmerland, Aalborg, Rebild og Frederikshavn kommuner.

I Vesthimmerland Kommune kan det dog ændre sig.

Loft med tilbagevirkende kraft
Teknik og miljøudvalget har på sit seneste møde indstillet til byrådet, at der sættes et loft på 50.000 kr. på gebyr i byggesager. Det indstilles også, at det laves med tilbagevirkende kraft i tre år. Det kan komme i hvert falde en minkavler i kommunen til gode.

Per Thyrrestrup fik sidste år behandlet en byggesagansøgning om 19.000 m2 nye minkhaller. En sag kan kom til at betale hele 350.000 kr. i gebyr for til Vesthimmerland Kommune.

Til TV2 Nord gør Per Thyrrestrup det klart, at han er villig til at gå rettens vej for at få en del af gebyrpengene retur, hvis kommunen ikke anerkender, at man har lavet en fejl i behandlingen af hans byggesag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109