23948sdkhjf

Fart i flyvestations omdannelse til ny bydel

430 boliger, kreative erhverv, kultur og masser af natur. Flyvestation Værløse er klar til at tage form som en ny bydel. Et nyt udvalg skal samle de lokale udviklingsidéer og give dem videre til byrådet og de nye ejere.
Som et led i omdannelsen af Flyvestation Værløse til et rekreativt naturområde og en velfungerende bydel med op til 430 nye boliger, har byrådet i Furesø Kommune besluttet at nedsætte et særligt udvalg, som skal formulere anbefalinger til områdets fremtidige anvendelse.

Det nye udvalg skal nu samle og drøfte lokalsamfundets gode ideer og rådgive byrådet om, hvilke forslag og løsninger, kommunen skal tage med videre til de nye ejere.

Sammenhængende udvikling
Flyvestation Værløse skiftede i oktober 2013 formelt ejere, og dermed er der nu mulighed for at udvikle området. Udgangspunktet for flyvestationens fremtid er Masterplanskitsen fra 2007 og de nærmere bestemmelser i Kommuneplan 2013.

Furesø Kommune har etableret et samarbejdsforum med de nye ejere (Boligejendom ApS, Naturstyrelsen, Kulturministeriet, Freja ejendomme A/S og Forsvaret) for at fremme en sammenhængende udvikling af hele området.

Hurtigt i gang med arbejdet
Udvalget består af seks repræsentanter udpeget af byrådet, og de vil løbende inddrage repræsentanter fra Furesø Idrætsråd, Kulturelt Samråd, Folkeoplysningsudvalget, Danmarks Naturfredningsforening, Erhvervskontaktudvalget, Jonstrup 89 og grundejerforeningen i Laanshøj. Andre interessenter vil også kunne inddrages i udvalgets arbejde efter behov.

Byrådet har besluttet at udpege en formand uden for byrådet, og her er valget faldet på Martin William Behbahani, der har accepteret at påtage sig opgaven. Borgmester Ole Bondo Christensen glæder sig over, at udvalget kan komme hurtigt igang:

- Vi er rigtige glade for at Martin William Behbahani vil påtage sig opgaven som formand for dette vigtige udvalg. Vi kender ham fra hans arbejde i byrådet i sidste periode og med hans daglige arbejde som erhvervsmand i kommunen, har vi fundet den rigtige person, der kan binde visioner og interesser sammen til gode og realiserbare løsninger, siger Ole Bondo Christensen.

Fakta:
• Udvalget skal blandt andet drøfte ideer til:
• Brug af bygninger og anlæg på flyvestationen til idræt samt rekreative og kulturelle formål.
• Brug af det grønne område til naturoplevelser og rekreative formål.
• Adgang til og mulighed for bevæge sig rundt på flyvestationen for gående og cyklende.
• Fremtidig erhvervsudvikling.
• Mulighederne for at placere en uddannelsesinstitution.
• Muligheder for fremme af turisme på og omkring flyvestationen.
• Boligudvikling i Sydlejren.
• Afvikling af biltrafik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158