23948sdkhjf

Arkitema vinder renovering af 328 boliger

Arkitema har sammen med ingeniørfirmaet Wissenberg vundet udbuddet om totalrådgivning på renoveringen af bebyggelsen Solbjerg Have på Frederiksberg på i alt 45.904 m².
Solbjerg Have, som oprindeligt er tegnet af Fællestegnestuen A/S og opført i 1979, rummer 328 almene boliger, et plejehjem, beskyttede boliger samt børneinstitution.

Stedets arkitektoniske udtryk skal bevares, mens bebyggelsen skal energioptimeres og indeklimaet forbedres.

- Det er en meget kompleks opgave, fordi der er så mange forskellige interessenter med forskellige behov og ønsker. Vi skal derfor bruge meget tid på brugerinddragelse og proces, fortæller Bendt Almvig, der er partner hos Arkitema, og fortsætter:

- Vi vil sætte alle kræfter ind på, at der etableres et
Fakta
Adresse: Finsensvej, Frederiksberg
Bygherre: KAB
Omfang: I alt 45.904 m² - 328 almene boliger, 79 beskyttede boliger, plejehjem og børneinstitution.
År: 2014-2016
Arkitekt: Arkitema
Ingeniør: Wissenberg
godt samarbejdsklima om realisering af helhedsplanen for Solbjerg Have, så bebyggelsen også i fremtiden vil være et attraktivt boligtilbud med et fornuftigt, tidssvarende energiforbrug og et sundt indeklima.

I alt fem teams afgav tilbud på opgaven om renovering af Solbjerg Have.

Det arkitektoniske udtryk bevares
Projektgruppens tilgang til renoveringen af Solbjerg Have udspringer af en stor respekt for bebyggelsens arkitektoniske udtryk. Med sine private terrasser, der ligger sig som trapper på facaden, udgør bebyggelsen en karakteristisk eksponent for 1970’ernes visioner om det gode liv i byen. Derudover har Solbjerg Have et markant og sammensat facadeudtryk bestående af beton, eternit, tegl og træ.

Bebyggelsens facader skal energioptimeres, og byggeskader udbedres, samtidig med at bebyggelsens form og udtryk bevares. Derudover skal indeklimaet forbedres, da der har været problemer med træk og fugt.

Arkitema er totalrådgivere på projektet, mens Wissenberg er underrådgivere. Renoveringen påbegyndes i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172