23948sdkhjf

Elselskabernes udrulning af fibernet

]Konkurrencestyrelsen offentliggjorde i går en undersøgelse af elselskabernes planer om udrulning af fibernet. Planerne omfatter investeringer for knap 9,5 mia. kr. og etablering af fibernet ud til 1 mio. husstande...
Undersøgelsen viser, at elforbrugerne ikke betaler for elselskabernes planer om fibernetaktiviteter. Det gælder også, selv om nogle af fibernetplaner vil give tab. Investeringerne og fordelingen af omkostninger mellem el- og fibernet er sket i overensstemmelse med reglerne på området, som løbende påses af Energitilsynet.

Det er Konkurrencestyrelsens vurdering, at elselskabernes investeringer i fibernet vil øge konkurrencen på telemarkedet med mulighed for flere produkter, højere båndbredde og konkurrencedygtige priser.

Elselskabernes planlagte investeringer bygger således på forretningsmodeller, som vil gøre det muligt at levere telefoni, internet og tv på fibernettet på et kommercielt grundlag og til konkurrencedygtige priser sammenholdt med priserne på de samme ydelser leveret på kobber- eller kabeltv-net.

Konkurrencestyrelsen anbefaler bl.a., at de relevante brancheforeninger på el- og teleområdet i fællesskab drøfter, hvordan der kan sikres så gode rammebetingelser som muligt for konkurrencen om levering at teleydelser på fibernettene.

Det bør ske gennem åbne net og fælles standardløsninger og ved at varsle gravearbejder i god tid, så sammengravning kan finde sted.

Undersøgelsen findes på www.ks.dk/publikationer/konkurrence/2005/

Kilde: Konkurrencestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078