Demomodel hjælper håndværkere på regionshospital
Som led i en ombygning af 13. etager på Regionshospitalet Viborg indrettes et prøveområde, hvor håndværkere kan gøre sig erfaringer om byggeforløb og indretning af nye stuer.
Det skal være med til at give en forståelse for, hvordan sengestuer indrettes optimalt for patienter og medarbejdere. Samt hvordan den omfattende ombygning af Regionshospitalet Viborgs højhus bedst gennemføres.
- I forbindelse med ombygningen prøver vi forskellige løsninger af i praksis for blandt andet at se, hvordan man bedst muligt kan ombygge de eksisterende sengestuer til fremtidens krav, og samtidig få mest kvalitet for pengene. Vi undersøger f.eks., om det kan betale sig at lade loftspladerne blive siddende, når vi skal rode med alle de tekniske installationer oven over dem. På samme måde vil vi gerne se, hvad det betyder for malernes og de øvrige håndværkeres arbejde og tidsforbrug at lade de eksisterende sengepaneler blive hængende, forklarer projektleder Susanne Jensen fra Projektafdelingen.
Også for de ansatte
Men det er ikke kun rent byggeteknisk, det nye prøveområde skal bidrage med erfaringer. Når håndværkerne er færdige i løbet af februar, rykker Lungemedicinsk Afdeling tilbage med deres senge, patienter og medarbejdere for at lade sengestuerne indgå i den almindelige hverdag og prøve indretningen af i praksis.
- På den måde kan vi høste nogle erfaringer og se, om der er ting, vi skal have rettet til, inden vi går i gang med den store ombygning af højhuset, fortæller Susanne Jensen.
I alt godt 30.000 m² af det eksisterende hospital skal bygges om og moderniseres for knap 340 mio. kr. i forbindelse med kvalitetsfondsprojektet. Ombygningen er nødvendig for at sikre den optimale logistik og drift på hospitalet, ligesom moderniseringen skal skabe en god sammenhæng mellem nyt og eksisterende og sikre, at hele hospitalet lever op til fremtidens krav om blandt andet enkeltstuer.