23948sdkhjf

Ekstra isolering skærer toppen af varmeregning i Villa Ni-ben

”Vi valgte at satse på lave driftsomkostninger frem for at bygge billigst muligt. Derfor er huset isoleret med 200 mm i væggene og 200 mm i taget, hvor vi ydermere har valgt en..."
Han overtog Villa Ni-ben i Faaborg ved en auktion, og dermed gik en gammel drøm i opfyldelse.

Bag den smukke sortmalede lærketræsfacade luner 200 mm ISOVER, som er garant for at holde varmeregningen på 6.500 kr. pr. år - uanset temperaturerne i vinterhalvåret.Villa Ni-ben, der i sin tid fik navn efter antallet af betonben, det var bygget på, var imidlertid i en meget dårlig stand, og efter at have indhentet kommunens og amtets tilladelser besluttede Ebbe Durck at totalrestaurere huset.

Det var nødvendigt at starte fra bunden med et nyt fundament, og efter forskellige undersøgelser blev der tegnet en konstruktion, hvor en bevaringsværdig del af det gamle nibenede fundament også indgik.

Ebbe Durch ønskede så lave opvarmningsudgifter som muligt, og den særlige vægkonstruktion blev til i samarbejde med Saint-Gobain Isover.

Ydervæggene og taget er opbygget i samråd med Saint-Gobain Isover for at opnå den optimale isolering. I anlægsfasen blev der ofret lidt mere på isoleringen. Til gengæld er der årlige besparelser at hente langt ud i fremtiden.”Vi fandt frem til den optimale konstruktion i forhold til vores materialeønsker. Den består yderst af lærketræ på klink og en vindgips, fastmonteret på trykimprægnerede lister. Mellem listerne er der 50 mm ISOVER. Så følger en dampspærre og 150 mm ISOVER samt et hulrum og en enkelt murstensvæg,” fortæller Ebbe Durck.

”Til taget valgte vi ISOVER med en lambda-værdi på 34, idet der på grund af konstruktionen er behov for isoleringsmateriale i den mest effektive klasse. Resultatet er et forbrug nærmest som i et lavenergihus.

”Varmt vand og opvarmning af huset på 140 kvadratmeter koster årligt cirka 6.500 kr. Forbruget er fuldstændig konstant år for år, og det beviser, hvor effektiv isoleringen er: Uanset temperaturen udenfor, bruger vi den samme mængde fjernvarmevand til opvarmning,” siger Ebbe Durck.

Kilde: ISOVER

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079