23948sdkhjf

Bedst i byggeriet skal være enkel og ligetil

Bedst i Byggeriet skal være en enkel og ligetil eksempel-samling, hvor byggeriets virksomheder kan hente kontant besked om fordele og ulemper ved de nye...
Konsortiet har hen over foråret og sommeren testet metoden i en test-case. Forsvarets Bygningstjeneste’s digitale udbud af et entreprenørarbejde ved Flyvestation Karup dannede grundlag for metodetesten, som har været meget lærerig for konsortiet:

”Den har bekræftet, at vores beskrevne metode er fuldt dækkende, men den har også vist sig alt for omfattende og besværlig til den virkelige verden. Vi bliver nødt til at gå mere pragmatisk til værk og snævre fokus ind på de ting, som er væsentlige for, at testen har nytte og brugsværdi for de virksomheder, der skal bruge den”, fortæller Erik Arnbak, der er projektleder i BIT.

Konsortiet er derfor gået i gang med at revidere metodebeskrivelsen til et mere operationelt værktøj – en proces, som konsortiet forventer at skulle igennem flere gange i løbet af testperioden. Også erfaringerne fra parternes samarbejde i Digital konvergens (de ”syv stores" fælles implementering af en række it-standarder) indgår i arbejdet med at udvikle et mere operationelt test-værktøj.

Samtidig er konsortiet ved at spore sig ind på, hvilke emner, der skal danne grundlag for de følgende af de i alt 15 best-practice cases, BIT skal levere. Det ville umiddelbart være naturligt at fortsætte med de øvrige bygherrekrav, men BIT har måttet konstatere, at afprøvningerne endnu ikke er så langt fremme, at det giver mening at lave best-practice analyser:

”Dertil kommer, at konsortierne jo reviderer deres bygherrekrav på grundlag af erfaringerne fra de første afprøvninger. Og der er jo ingen værdi i for os at teste beta-versioner, som aldrig kommer i drift. Så måske skal vi først lave vores test på anden runde af demonstrationsbyggerierne”, siger Erik Arnbak.

I mellemtiden har BIT rettet søgelyset mod andre mulige emner for best practice cases. De nye standarder for email og digitale mangellister er nogle af kandidaterne, men også e-læring, håndholdte terminaler og trådløse netværk på byggepladsen er blandt emner.

BIT-konsortiernes hidtidige erfaringer og fremtidige planer vil blive lagt frem til debat i læringsnetværket ved en workshop hos Byggecentrum i Ballerup på torsdag, den 25. august.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094