23948sdkhjf

Masser af plads til hoteller på vestkysten

Alene i Nordjylland er plads til cirka 20 hoteller eller feriecentre, vurderer Naturstyrelsen. Planloven er ingen hindring.
Et feriehotel eller feriecenter kunne skyde op langs vestkysten hver 15. kilometer i den såkaldte kystnærhedszone, hvis ellers der var private investorer, der ville bygge.

Det fremgår af en ny undersøgelse fra Naturstyrelsen, der sætter fokus på uudnyttede steder i kystlandskabet, hvor der er mulighed for at etablere nye turistanlæg, feriehoteller, lystbådehavne eller campingpladser.

- Det, som undersøgelsen blandt andet viser, er, at man kunne bygge et nyt feriehotel for hver 15. kilometer langs den danske vestkyst, uden at planloven ville være en hindring. Men der har ikke været efterspørgsel på sådanne byggerier fra private investorer. Det fremgår af kommuneplanerne, at der er reserveret plads til hoteller og campingpladser i kommunernes kystnærhedszone, men ingen har ønsket at bygge de pågældende steder. Det er derfor ikke rimeligt at sige, at det er planlovens skyld, når det ene og alene skyldes, at der ikke har været interesse for at bygge et hotel fra investorernes side, siger kontorchef Holger Bisgaard, Naturstyrelsen.

Af Naturstyrelsens kort fremgår det, at der i kystnærhedszonen ved vestkysten er plads til yderligere 30 feriehoteller, 13 campingpladser, 7 oplevelsescentre, 8 lystbådehavne og derudover yderligere 5 anlæg af forskellig karakter. Der kan først og fremmest bygges i umiddelbar tilknytning til allerede eksisterende ferie- og turismeanlæg, men der er også mulighed for at etablere enkelte anlæg alene i landskabet.

Udover mulighederne for at bygge nye hoteller og anlæg til turismeerhvervet er der ifølge Naturstyrelsens oplysninger også omkring 20.000 ubebyggede sommerhusgrunde i Danmark, hvoraf stort set alle findes i kystnærhedszonen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078