23948sdkhjf

Idealcombi vokser i svagt marked

Både top- og bundlinje er gået frem i et år, hvor vinduesbranchen som helhed har mistet lidt af fodfæstet.
Trods fortsat lavkonjunktur i byggebranchen blev 2012/13 et flot år for Idealcombi med fabrik i Hurup, Thy.

I det regnskabsår, der blev afsluttet den 30. juni 2013, kan den nordvestjyske vinduesproducent fremvise en vækst i omsætningen på knap 8 procent, mens resultatet på bundlinjen er øget med 7,5 mio. kr. til lige over 17 mio. kr.

Det er fjerde år i træk med overskud, og her lidt mere end halvvejs gennem det nye regnskabsår kan ledelsen konstatere, at det også i 2013/14 ser ud til at løfte aktivitetsniveauet.

- Vi har på nuværende tidspunkt 25-30 flere ansatte end på samme tidspunkt sidste år, og aktivitetsmæssigt ligger vi også højere. Vi formår at skabe vækst, selvom branchen som helhed er gået tilbage, og det er vi selvfølgelig tilfredse med. Ser man på indtjeningen i procent af omsætningen, er det måske ikke prangende, men i lyset af de tider, der har været, er det tilfredsstillende, siger finanschef Martin Søgaard til Building Supply.

Han henviser blandt andet til den markant stigende priskonkurrence, som Idealcombi har forsøgt at kompensere for ved løbende at reducere omkostningerne og forbedre konkurrenceevnen, blandt andet gennem implementering af lean.

Nyt energivindue åbner døre i England
Idealcombi kan se tilbage på et begivenhedsrigt 2013, hvor etableringen af en ny afdeling i Oslo og en udvidelse af fabrikken i Hurup. Gennem opkøb af en 12.000 m² stor naboejendom, der tidligere husede Hurup Møbelfabrik har den familieejede vinduesproducent nok engang slået fast, at strategien er at fastholde produktionen i lokalområdet, hvor man nu råder over 100.000 m² under tag.

Den tidligere møbelfabrik er i dag indrettet til produktion af Idealcombis nyeste produktserie; det indadgående vindue Futura+i, som forventes at bidrage væsentligt til de kommende års indtjening – ikke mindst på eksportmarkederne.

- Eksport er noget af det, vi har været hårdt ramt på under krisen. Men vi begynder at se, at det er her, vi kan hente noget vækst. Specielt i England, hvor vi har haft kontor siden 2003, er det lykkedes at få åbnet nogle døre efter lanceringen af det nye indadgående energivindue, fortæller Martin Søgaard.

Også i 2014 har Idealcombi afsat et betydeligt millionbeløb til nye investeringer. Blandt andet arbejder virksomheden på en ny vinduesserie, som efter planen skal lanceres mod slutningen af året.

I selve regnskabsåret 2013/14 budgetterer Idealcombi med en mindre stigning i omsætningen og et resultat på niveau med 2012/13.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109