23948sdkhjf

Faglig støtte til ensomme ulve blandt ingeniører

Nyt projekt skal sikre kompetenceudvikling og fagligt netværk for de mange, der er ansat som den eneste ingeniør i små og mellemstore virksomheder...
Nyt projekt skal sikre kompetenceudvikling og fagligt netværk for de mange, der er ansat som den eneste ingeniør i små og mellemstore virksomheder. De såkaldte ensomme ulve.

Som den eneste ingeniør savner de tit det faglige fællesskab, som er med til at udvikle dem som videnarbejdere.
Under titlen ”Lonely Wolf” etablerer projektet seks regionale netværk, hvor 96 ingeniører får den nødvendige faglige udvikling i skræddersyede forløb, der passer til netop den kompetenceudvikling, som den enkelte virksomhed har brug for.

- De små og mellemstore virksomheder spiller en vigtig rolle i den danske industri. Ingeniører har afgørende betydning for at forny eksempelvis produktudvikling, produktionsmetoder og optimering af produktionsprocesser. Imidlertid mangler de muligheder for at få målrettet kompetenceudvikling. Det problem skal projektet ”Lonely Wolf ” slå hul på, forklarer Lars Bytoft Olsen, formand for Ingeniørforeningen i Danmark (IDA).

IDA står bag projektet i samarbejde med ELITE-centeret ved Aalborg Universitet og Dansk ErhvervsFremme. Håndværksrådet og Dansk Industri deltager i projektets overordnede ledelse Projektet er støttet af den Europæiske Socialfond og løber frem til udgangen af 2006.

- Travle ingeniører har vanskeligt ved at finde tiden til efteruddannelseskurser. Vi vil derfor i dette projekt bygge videre på de erfaringer, vi har med at integrere kompetenceudvikling direkte ind i ingeniørernes daglige arbejde, understreger professor Flemming K. Fink, leder af ELITE-centeret ved Aalborg Universitet.

De seks regioner i projektet er Nordjylland, Midt- og Vestjylland, Djursland, Sønderjylland, Sydfyn samt Sydsjælland og Lolland-Falster. Det er centralt beliggende erhvervskontorer i de seks regioner, der er tovholdere på etableringen af netværksdelen i projektet.

- Det er helt naturligt for erhvervskontorerne at deltage i projektet, dels fordi man på erhvervskontorerne har et godt kendskab til de lokale virksomheder, og dels fordi man på de enkelte erhvervskontorer er vant til at være katalysator for netværksdannelse, forklarer formanden for Dansk ErhvervsFremme, Knud Erik Larsen.

Pressemeddelelse fra IDA

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125