23948sdkhjf

Ny frekvensomformer i PowerFlex serien fra Rockwell Automation

PowerFlex 400 er en frekvensomformer, der indeholder en række forskellige funktioner, som gør det nemt at integrere den i applikationer med ventilatorer og pumpesystemer...
PowerFlex 400 er en frekvensomformer, der indeholder en række forskellige funktioner, som gør det nemt at integrere den i applikationer med ventilatorer og pumpesystemer.

Frekvensomformeren kan leveres i effekterne 2.2 - 110 kW ved 380 – 480V AC og 2.2 - 37 kW ved 200 – 240V AC. PowerFlex 400 er designet til at opfylde globale OEM'ere og slutbrugeres ønsker om fleksibilitet, pladsbesparelser og nem anvendelse. PowerFlex 400 er en økonomisk løsning til hastighedsregulering af ventilatorer og pumpeapplikationer.

PowerFlex 400 Funktioner:

PowerFlex 400 indeholder en mængde indbyggede funktioner, som gør det nemt at integrere den i applikationer med ventilatorer og pumpesystemer – som eksempel kan nævnes:

•Sleep funktion
•Purge frekvens og Freeze/fire interlock
•Integreret PID kontroller
•Skip frekvenser og bånd
•Integreret LCD tastatur
•Valgbar ventilator/pumpe kurver
•Automatisk genstart
•Flyvende start

Styring af ekstra motorer:

PowerFlex 400 har en indbygget feature til styring af ekstra motorer. Denne feature giver mulighed for drift af op til tre ekstra direkte startede motorer i tillæg til den motor der styres direkte af PowerFlex 400 frekvensomformeren. Udgangseffekten kan variere fra 0% (Her er ekstra motorer stoppet og motor styret af frekvensomformer stoppet) til 400% (De tre ekstra motorer er startet samt motor styret af frekvensomformer er ved fuld hastighed).
Når behovet i den aktuelle applikation overstiger den kapacitet, som motoren styret af frekvensomformeren kan yde, vil PowerFlex 400 automatisk starte en ekstra motor direkte, og samtidig regulere motoren der er styret af frekvensomformeren ned – således at der tages højde for den mængde, som den direkte startede motor nu tilfører.

Hvis behovet fortsætter med at stige, vil PowerFlex 400 automatisk indkoble op til de maksimale tre motorer direkte som før beskrevet. Når behovet begynder at falde, vil den sidste direkte startede motor blive stoppet, og hastigheden på den frekvensomformer styrede motor vil blive øget for at hente det tab, som der vil opstå, når den direkte startede motor bliver stoppet. I tillæg til den omtalte funktion, er det også muligt at anvende en ”Auto Swap” funktion, der hele tiden sørger for, at belastningen fordeles ligeligt mellem motorerne ved at bytte om på den rækkefølge, de startes i.


Purge:

PowerFlex 400 frekvensomformeren har en indgang, som kan forbindes direkte til et brand overvågningssystem eller andre brand-/sikkerhedssystemer, som herefter vil overstyre alle andre signaler. En Purge indgang vil starte frekvensomformeren med en programmerbar fast hastighed – uanset hvilken anden startkilde der er indprogrammeret.

Purge kan anvendes og fungerer på et hvilket som helst tidspunkt, uanset om frekvens- omformeren er startet eller stoppet. En Purge kommando vil have højere prioritet end en stop kommando fra kommunikationsporten/netværket og over en ”SW Enable”, der kommer fra indgangsklemmerne. Hvis frekvensomformeren samtidig forbindes via ”Function Loss” indgangen til overvågningssystemet, vil frekvensomformeren øjeblikkelig stoppe og løbe friløb til standsning og derefter melde fejl. Frekvensomformeren kan kun genstartes, når fejlen og frekvensomformeren er resat.

PID regulering:

PowerFlex 400 har en indbygget PID-regulering (Proportional, Integral, Differential). Denne PID-regulering anvendes til at fastholde en process værdi, såsom tryk eller flow, på et ønsket setpunkt. PID reguleringen virker ved at trække PID feedback værdien fra det ønskede setpunkt, og derved opnås en fejlværdi. PID reguleringen arbejder videre med denne fejl, baseret på den forstærkning der er valgt, og ændrer udgangsfrekvensen for på denne måde at kompensere for fejlen, som reelt er et manglende tryk eller flow, og ideelt at få fejlen til at være lig med nul.

Kontrol af mekanisk spjæld:

PowerFlex 400 kan også håndtere styringen af et mekanisk spjæld – hvorved omkostninger til ekstern styring af dette reduceres. En start kommando kan fortrådes direkte til en af frekvensomformerens indgange. Relæ udgange kan derefter anvendes til styring af enten åbne eller lukkesignal til spjældet. En føler monteret på spjældet kan give feedback til frekvensomformeren, om at spjældet er åbnet, og i den korrekte position sørge for at frekvensomformeren må køre med den ønskede hastighed.

Kommunikation:

PowerFlex 400 har en indbygget kommunikationsport som understøtter Modbus RTU og N2 protokoller. Disse vælges via parametre og kræver derfor ikke yderligere hard- eller software. Der er desuden mulighed for Drive Serial Interface (DSI) baserede kommunikationsmoduler (DeviceNet, EtherNet/IP, ProfiBus) og tilbehør.

Rockwell Automation

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172