23948sdkhjf

Det Digitale Byggeri holder kursen

Det Digitale Byggeri(DDB) er fortsat på ret kurs og der er fuld tryk på udviklingen og afprøvningerne...
Det Digitale Byggeri(DDB) er fortsat på ret kurs og der er fuld tryk på udviklingen og afprøvningerne. Det konkluderer DDB-initiativets lærende evalueringspanel, som følger programmet og løbende evaluerer fremdriften.

Men DDB er stadig temmelig rådgiverdomineret, og det er endnu ikke lykkedes at inddrage den bredere målgruppe.

"Implementeringsproblematikken" - hvordan man får byggebranchens virksomheder til at tage de digitale løsninger til sig og tage dem i brug - er "fortsat en sky på himlen", påpeger evaluatorerne Christian Koch og Tore Haugen.

Det er en udfordring, der bør omsættes til konkrete handlinger og planaktiviteter i løbet af 2005, mener panelet og peger på mulige konkrete initiativer og strategijusteringer. Implementeringen af de digitale løsninger - og de barrierer og potentialer, der knytter sig hertil - må endnu mere i fokus.

Der skal skabes større forståelse for den nødvendige kompetenceudvikling og sættes initiativer i værk på uddannelsesfronten. Konsortierne skal selv forbedre og videreudvikle deres læringsplaner. Men der skal også tages fat på de potentielle barrierer, der knytter sig til organisationernes aftalestof.

Konsortievirksomhedernes mulige rolle som forandringsagenter og digitale ambassadører bør afprøves. Og der skal flere initiativer i gang, som kan kommunikere det digitale byggeri ud til hele byggesektoren.

Endelig peger evaluatorerne på, at DDB-initiativet udgør et godt udgangspunkt for nye strategiske forskningsprojekter, som kan danne grundlag for yderligere IT-rationalisering inden for byggeriet.

Det Digitale Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109