23948sdkhjf

3D krav afprøvet i Aalborg

Juryen kunne se potentialer i digitale præsentationer i forbindelse med en idékonkurrence om et forestående nybyggeri ved Aalborg Universitet...
Juryen kunne se potentialer i digitale præsentationer i forbindelse med en idékonkurrence om et forestående nybyggeri ved Aalborg Universitet. Afprøvningen blev gennemført af Statens Forsknings- og Uddannelsesbygninger.

Fire indbudte arkitektfirmaer medvirkede i afprøvningen og præsenterede deres forslag digitalt i form af præsentationer og 3D-modeller.

Bedømmelsen foregik ved en fælles gennemgang af de digitale præsentationer, der blev projiceret op. Modellerne har alene indgået som et supplement til at vise, hvordan ændringerne ser ud i modellen.

Jurymedlemmerne fik udleveret en cd-rom med præsentationerne, så de kunne fordybe sig i enkeltheder ved computeren derhjemme. Det viste sig i praksis problematisk for alle jurydeltagerne, men det er allivel ikke mindst her, at juryen ser det store potentiale i de digitale præsentationer.

Med nogen skuffelse konstaterer juryen dog, at kun en enkelt af konkurrencedeltagerne havde forsøgt at udnytte de digitale muligheder i deres præsentationerner. De tre øvrige havde alene form af digitaliserede plancher.

Umiddelbart forekommer det vanskeligere at få overblik over de indkomne forslag, når de præsenteres digitalt, noterer juryen. Det problem kan dog løses ved at hver af juryens medlemmer har mulighed for at navigere rundt i præsentationen på en bærbar pc under den fælles gennemgang, fremhæver dommerbetænkningen.

Det synes lettere at manipulere med digitale præsentationer end den traditionelle planche, vurderer juryen, der dog samtidig peger på, at denne usikkerhed kan imødegås med afleveringskrav om snit og planer - og af 3D-modellen, efterhånden som man bliver bedre til at håndtere den.

Det Digitale Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141