23948sdkhjf

Udsigt til høj vækst

”Branchen er tydeligvis kommet ud af de seneste års lavkonjunktur, og er nu begyndt at se fremad, hvad den forventede stigning i...
”Branchen er tydeligvis kommet ud af de seneste års lavkonjunktur, og er nu begyndt at se fremad, hvad den forventede stigning i medarbejder-staben er en klar indikation på” udtaler Henrik Garver, analysechef i FRI og fortsætter ”samtidig er selve opsvinget i branchen bredt funderet, både på de enkelte markedsområder og geografisk i forhold til landsdele”.

Konjunkturmålingen for april 2005 blandt rådgivende ingeniører, udarbejdet af Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, viser at branchen oplever de bedste konjunkturer siden 2002.

Der er en klar forventning om yderligere vækst over de næste 6 - 12 måneder. En femtedel af virksomhederne øst for Storebælt forventer, at ordremængder og markedsudsigter det næste halve år forbedres, det tilsvarende gør sig gældende vest for Storebælt. De resterende virksomheder øst og vest for Storebælt forventer en uændret situation.

Beskæftigelsesudsigterne i branchen er mærkbart forbedret i forhold til situationen for to år siden, og de seneste års kraftige reduktion af medarbejderstaben er ophørt og afløst af en klar forventning om beskæftigelsesfremgang.

34 % af virksomhederne øst for Storebælt og 40 % af virksomhederne vest for Storebælt forventer at have flere ansatte om seks måneder end i dag. Samtidig forventer blot 1 % af virksomhederne øst for Storebælt og 14 % af virksomhederne vest for Storebælt at have færre beskæftigede om et halvt år.

Pressemeddelelse, FRI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079