23948sdkhjf

Dansk højteknologi til Japan

Kronprins Frederik åbnede i går sammen med økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen dansk erhvervsfremstød i Japan...
Kronprins Frederik åbnede i går sammen med økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen dansk erhvervsfremstød i Japan.

Ti mindre danske vækstvirksomheder i de højteknologiske og kreative brancher er grundstenen for en ny dansk satsning mod en række potentielle japanske kunder og samarbejdspartnere.

- Det falder helt i tråd med regeringens strategi for globalisering. Vi tør satse med dansk kvalitet midt i den japanske højteknologiske metropol i forlængelse af regeringens initiativer. Det er også et eksempel på, at vi kan assistere vækstvirksomheder ude på de globale markedspladser, siger Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen.

Udstillingen er mødt med meget stor interesse, og samtlige virksomheder blev interviewet af et stort japansk pressekorps i forbindelse med åbningen.

- Vi producerer højteknologisk måleudstyr ved hjælp af nanoteknologi.
For os er det vigtigt, at vi hurtigt kommer ud på de globale markeder med vores produkter. Men som mindre virksomhed kan det også være svært, og det er en stor hjælp, at Danmarks Eksportråd via Udenrigsministeriets repræsentationer ude i verden – i det her tilfælde ambassaden i Tokyo – kan være brohoved ind i landet, siger administrerende direktør Bo Svarrer Hansen, Capres a/s.

Den danske eksport til Japan var i 2004 på godt 13 milliarder kroner. Langt den største danske eksportartikel er landbrugsvarer, primært svinekød.

Den danske delegation i Japan har i de kommende dage et tæt program, som kulminerer onsdag med Danmarksdagen på verdensudstillingen Expo.

Pressemeddelelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109