23948sdkhjf

Husejere kan tjene flere hundredetusinde kroner på energibesparelser

Tre ud af fire danske huse bruger for meget energi ifølge energimærkningsordningen. Et nyt projekt i et hus fra...
Tre ud af fire danske huse bruger for meget energi ifølge energimærkningsordningen. Et nyt projekt i et hus fra 1927 har vist, at en gennemgribende energirenovering kan give massive besparelser på husholdningsbudgettet.

7.500 kr. mere i hånden det første år, når udgifterne er betalt, er resultatet af en energirenovering af en 161 m2 stor murermestervilla i Køge.

Energimærket viste inden energirenoveringen C5 for varme - en bundkarakter, som huset i Køge deler med 25 procent af alle energimærkede huse i Danmark bygget i perioden 1910-1950.

Det er lykkedes at reducere energiforbruget med 47 procent, huset er derfor også rykket op ad karakterskalaen til B5, og indeklimaet viser ligeledes tegn på forbedring.

Huset er renoveret som led i et nyt projekt, som DTU har gennemført i samarbejde med Rockwool koncernen, Danfoss og Sekretariatet for Energimærkningsordningen.

Sund investering

Forbedringerne i huset i Køge har kostet 157.000 kr. at gennemføre inkl. moms. Beløbet inkluderer både materialer og håndværkerregninger.

”Hvis husejeren har pengene til energiforbedringen kontant, er de 16.000 kroner naturligvis ren besparelse fra dag 1. Men selv hvis man har behov for at låne til renoveringen, er det en rigtig god forretning også fra første dag. Tager man et fastforrentet obligationslån til at dække udgifterne, vil energibesparelserne være næsten dobbelt så store som renter og afdrag. Når lånet er betalt tilbage efter 30 år, vil man netto have sparet ca. 400.000 kr.,” siger projektchef Mette Beck Hansen fra Rockwool International A/S.

Der er i huset udført efterisolering af hulmur, loft, skunk og skråvægge med Rockwool isolering. Vinduer er forbedret med forsatsvinduer med energiglas, og radiatoranlæggene er blevet forsynet med Danfoss termostatventiler.

Kilde: Rockwool a/s

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.954