23948sdkhjf

El-installatører får lettere til opgaver i de største byer

Nye udbudsprocesser i København og Aarhus giver små og mellemstore el-installatører lettere adgang til offentlige opgaver med f.eks. nye anlæg og vedligeholdelse.
Henholdsvis 10,6 mia. kr. og knap otte mia. kr. investerer København og Aarhus i nye anlæg de kommende fire år. Og ændringer i udbudsprocedurerne i landets to største byer, skal give de små og mellemstore installatørvirksomheder mulighed for at vinde de mange opgaver. Det skriver fagbladet Dansk VVS.

Rammeaftaler til nye firmaer i Aarhus
I Aarhus Kommune har man indført et nyt udbudssystem med rammeaftaler på vedligeholdelse af offentlige bygninger. Hermed er der gjort op med gamle, faste aftaler, og 100 virksomheder – herunder mange el-virksomheder – har fået del i rammeaftalerne. Blandt dem er mange, der aldrig tidligere havde fået sådanne opgaver.

I alt har de 100 virksomheder, der er fundet via prækvalifikation, 435 kommunale aftaler. Ud over at gavne flere virksomheder har Aarhus Kommune også udsigt til en besparelse på 20-40 mio. kr. over de fire år, hvor rammeaftalerne løber. Aftalerne gælder fra 1. januar 2014.

Konsortier får lettere til opgaver
Københavns Kommune ændrer nu også udbudspraksis. Udbudsbehandlingen på tværs af forvaltninger skal være mere ensartet, så virksomheder har bedre muligheder for at gå sammen og vinde opgaver som konsortium.

- Formålet med de lempelige regler er, at de små og mellemstore virksomheder skal have bedre mulighed for at byde på kommunens opgaver. Mange vvs- og elektrikerfirmaer er jo netop mindre virksomheder, og jeg håber derfor, at byens vvs- og elektrikerfirmaer vil opleve, at de får bedre adgang til kommunale bygge- og vedligeholdelsesprojekter, siger Københavns Overborgmester, Frank Jensen, som erkender at udbudsmaterialer tidligere har været for forskelligartede til Dansk VVS.

Kilde: Dansk VVS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094