23948sdkhjf

Træhus i 34 etager vinder konkurrence

Konsortiet Berg | C.F. Møller Architects er kåret som vinder af en stort anlagt konkurrence i Stockholm. Vinderprojektet – et 34 etagers højhus i træ – skal nu videreudvikles.
HSB Stockholm har 100 års jubilæum i 2023, og i foråret udskrev det svenske boligselskab derfor en konkurrence om at designe fremtidens boliger til det centrale Stockholm.

Konkurrencen er nu afgjort, og vinderen er det dansk-svenske konsortium Berg | C.F. Møller Architects i samarbejde med arkitekterne DinellJohansson, Tyréns samt firmaerne AKT, DeBrand og Transsolar.

Det vindende forslag er et 34 etagers højhus i træ, der vil være synligt langvejs fra. Huset bygges op omkring en trækonstruktion med stabiliserende betonkerne og er tænkt som et nyt karakteristisk pejlemærke og mødested i den svenske hovedstad.

Ifølge dommerpanelet har det vindende team på fremragende vis formået at tage udfordringen gennem en innovativ tilgang til både indretning og arkitektonisk udformning:

- Med visioner om, hvordan huset kan være til gavn for både beboerne og offentligheden, har de skabt et velgennemtænkt koncept for en boligforening, der ser fremtiden i øjnene, lyder det blandt andet i vurderingen.

På sin hjemmeside forklarer C.F. Møller, at den gennemgående idé i projektet har været at skabe de ideelle rammer om både fællesskabet og det travle, moderne liv. Huset har både indbygget supermarked, café, restaurant, fitness-faciliteter, bibliotek og indbydende uderum. Huset skal være bæredygtigt, ikke bare i tilblivelsen og i sine materialer, men også i beboernes livsstil. Det sker fx ved, at boligforeningen tilbyder cykel- og bilpool, og at lejlighederne har en køkkenindretning, der gør genbrug nemt.

Tre teams har deltaget i konkurrencen og udformet hver tre forslag til fremtidens lejlighedskompleks på tre forskellige adresser i Stockholm. Målet har været at finde et visionært boligprojekt, der igennem et videre samarbejde med HSB skal udvikles og realiseres inden 2023.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128