23948sdkhjf

Millioner på spil for X-huset

Tre millioner er de kommende måneder på spil for planerne om at forvandle V. Hæsinge Skole til X-huset, et samlingssted for kultur, fritid og idræt.
"X-huset", en ombygning af V. Hæsinge Skole i Faaborg-Midtfyn Kommune, skal være et nyt centralt aktivitets- og mødested, der både kan rumme eksisterende og nye aktiviteter. Fx får bokseklubben bedre faciliteter og cyklisterne kan se frem til både cykelværksted og cykelbaner.

Projektet har vakt så megen interesse hos Lokale og Anlægsfonden (LOA), at det nu er et af tre projekter, der er videre til den endelige udviklingsfase i LOAs særlige indsats for nye aktiviteter på lukkede folkeskoler.

Bag projektet står lokale ildsjæle samt et arkitektteam bestående af Mutopia Arkitekter, OBH Ingeniører, Colliers International Danmark samt Mikael Eriksen, antropolog og kunstner.

Hjælp nu og til det videre arbejde
Støtte fra LOA-fonden vurderes ikke kun at hjælpe X-huset et stort skridt nærmere realisering. Det vil samtidig være et stærkt signal til andre fonde. Det skriver Ugeavisen Faaborg.

- Men nu har de ikke skrevet checken endnu. Vi skal igennem et forløb nu den næste måneds tid, hvor vi skal detailplanlægge hele ombygningen, og det er så det materiale, som LOA skal tage endelig beslutning til, siger Jørgen Brink, næstformand i X-husets ledelse, til avisen.

X-huset og de øvrige projekter bliver i dag den 19. november præsenteret for kravene fra LOA i denne fase. Herefter skal en justeret plan præsenteres af X-huset den 3. december, og den endelige plan skal ligge klar den 19. december. Vender LOA-fonden fingeren i vejret, ventes X-hsuet at få sin bevilling i februar 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078