23948sdkhjf

Navn på Odenses nye musik- og teaterhus

Sidst i oktober underskrev KPC en aftale med Odense Kommune om byggeriet af et nyt musik- og teaterhus midt i Odense. Nu har man så valgt bygningens navn: Odeon.
Det er et omfattende projekt, der nu har fået sit officielle navn.

Musik- og teaterhuset er et projekt til 600 mio. kr. Det er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller, og det 32.000 m² store byggeri kommer blandt andet til at huse byens skuespillerskole, musikkonservatorium, en teatersal med 1.800 siddepladser og parkeringskælder.

Projektudviklings- og entreprenørkoncernen KPC underskrev sidst i oktober aftale med Odense Kommune om byggeriet af projektet.

Læs mere: To store kontrakter til KPC.

Odenseanerne har stemt, og valget faldt på Odeon, der bliver navnet på byens nye hus til musik, teater og konferencer.

Resultatet af konkurence
- Odeon er et rammende navn til vores nye hus. Det er den klassiske betegnelse for en bygning til koncerter og musikkonkurrencer, hvor man kan øve sig på og fremføre sin optræden. Det passer godt til en bygning, der skal huse musik- og skuespillerelever og danne ramme om optrædener – både i kunst- og virksomhedsøjemed, siger by- og kulturrådmand Steen Møller, som også er formand for dommerkomiteen.

Vindernavnet er fundet ved en afstemning om tre navne, der foruden Odeon tæller Maskeraden og Nattergalen. De tre navne er udvalgt af en dommerkomité mellem mere end 600 forslag. Forslagene er resultatet af en navnekonkurrence, som parterne i huset skød i gang den 11. oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079