23948sdkhjf

Confac voksede op under krisen

Helt ny og på bar bund. Det mener Confac selv er grunden til, at betonvirksomheden er vokset i raketfart.
Confac med hovedsæde i Randers er stadig en dugfrisk historie om fire partnere med mange års erfaring i branchen, som gerne ville starte en ny betonvirksomhed i 2007. De nåede akkurat at optage et lån, inden krisen fik alle kasser til at smække i.

- Ja, var vi kommet i 2008, så havde vi aldrig kunnet låne noget, så vi var utroligt heldige med tiden, siger Erling Holm, som er direktør hos Confac.

Men siden har firebanden bag Confac ikke set sig tilbage. Efter en opstart med forventede underskud giver Confac nu akkumuleret overskud. En helt ny virksomhed, som voksede under finanskrisen. Hvordan bar de sig ad?

Betonelementfabrikken vil gerne profilere sig på at være anderledes, end de gamle, som typisk er startet for 50 år siden.

- Vi kunne vælge at overtage en gammel virksomhed, men så ville alle traditionerne jo følge med, siger Erling Holm.

At være nystartet betød også, at man ikke havde såkaldt "overflødigt fedt", som skulle bortskæres i form af nedskæringer og fyringer.

Og det var netop en utraditionel tilgang, som Confac gerne ville skabe. Man ville gerne industrialisere produktionen af betonelementer, hvor produktionen hidtil har været meget håndværkspræget og sædvanligvis tung i lønomkostninger.

- Vi er langt mere fleksible, fordi vi har et produktionssystem, der er en hybrid mellem stationære støbeborde og et rotationssystem. Vi får både fleksibiliteten fra de stationære støbeborde , og vi får det rationelle fra rotationssystemet. Vi kan gøre tingene billigere og bedre, og vi bruger færre mandetimer på et betonelement, fortæller han.

Således har Confac markant lavere lønomkostninger til det enkelte betonelement, end man vil have med en traditionel produktion.

- Og især under krisen har prisen været helt afgørende for, om man fik ordren, siger Erling Holm.

I går fortalte Building Supply, at der er forsigtig optimisme i betonbranchen, men hos Confac er optimismen egentlig ikke spor forsigtig længere.

De første tre år gav et underskud på næsten 11 millioner kroner. I 2011 fik man et overskud på cirka to millioner kroner. Det overskud voksede til næsten fem millioner i 2012, og fra 2011 til 2012 er nettoomsætningen i betonvirksomheden steget fra cirka 87 millioner til 117 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094