23948sdkhjf

OPP i spil til udvidelse af svømmehal i Horsens

Byårdet i Horsens overvejer et OPP-projekt for udvidelse og drift af svømmehallen Aqua Forum. Modellen, som har været drøftet, har ikke været anvendt i praksis i andre kommunen, lyder det.
Horsens Kommune har planer om at gennemføre en ønsket udvidelse af svømmehallen Aqua Forum med badeland og wellness-område som OPP-projekt. Det vel at mærke i en drifts- og anlægsmodel, der ikke er set andre steder. Det skriver Licitationen.dk.

Modellen, der har været vendt i Horsens, indebærer, at en privat aktør står for en 2.000 m² udvidelse af svømmehallen samt køber de eksisterende 3.000 m². Finansministeriet kræver, at kommunen deponerer et beløb svarnede til anlægsprojektets værdi i forbindelse med OPP-projektet, og hos Horsens Kommune er forventningen, at salgssummen fra svømmehallen vil svare til det krævede beløb.

Forventer opbakning til et OPP-projekt
Fordi der er tale om en anderledes model, end der er set andre steder, ventes der først at foreligge et beslutningsgrundlag for OPP-projektet et stykke inde i 2014. Horsens' borgmester, Hans Bang-Hansen, føler sig dog overbevist om, at den rette model får den nødvendige politiske opbakning:

- Der er enighed om, at kommunen skal undersøge OPP-modellen, men hvis der er en god businesscase i at udbyde det som OPP-projekt, kan jeg ikke forestille mig andet, end at der er bredt flertal til det i byrådet - uanset hvordan det bliver sammensat efter valget, siger Hans Bang-Hansen til Licitationen.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078