23948sdkhjf

Ny arkitekturstrategi skal inspirere nyt byggeri

Med en ny arkitekturstrategi giver Kolding Kommune virksomheder og borgere, der skal i gang med at bygge, en værktøjskasse med inspiration og råd.
Overskriften på Kolding Kommune nye arkitekturstrategi er 'Gode rammer for livet,' og den skal først og fremmest fungere som et dialogværktøj med inspiration og rådgivning til borgere og erhvervsliv, forklarer tovholder på arkitekturstrategien, arkitekt Georg Unna fra By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune.

- Vores nye arkitekturstrategi er ikke et regelsæt eller en facitliste, men skal opfattes som en værktøjskasse man kan dykke ned i, hvis man skal i gang med et nyt byggeri, en ombygning eller istandsættelse. Vi har blandt andet lavet en tjekliste, som kan være med til at fremme arkitektur af høj kvalitet i vores kommune, siger Georg Unna.

Arkitekturstrategien handler ikke kun om bygningsarkitektur, men skal også være med til at styrke kvaliteten i omgivelserne, for eksempel bydesign og landskabskultur.

Løbende opdatering
Den nye arkitekturstrategi skal også anvendes i alle kommunens egne projekter og planer, som bliver udviklet fremover. Tanken med den nye arkitekturstrategi er, at den skal være dynamisk, og derfor skal den også løbende opdateres og tilrettes.

- Selv om vi nu har vedtaget strategien i byrådet, kommer den helt sikkert ikke til at stå og samle støv. Tanken er, at den løbende opdateres med de nyeste trends og udviklingstendenser indenfor arkitekturen. Vi vil også revurdere strategiens indsatsområder med jævne mellemrum, så den kan fungere optimalt i samspil med alle vores fremtidige projekter og nye planer i kommunen, siger formand for Plan- og Miljøudvalget Christian Kloppenborg-Skrumsager.

Arkitekturstrategien er blevet til gennem designprocesser, og er tænkt som en vigtig brik i kommunens designsatsning.

Find arkitekturstrategien ’Gode rammer for livet’ her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094