23948sdkhjf

Fra Sønderborg til 63 storbyer

Sønderborgs 2020-plan er blevet godkendt som international topmodel for klimaindsats.
Klimaplanen i Sønderborg skal inspirere 63 storbyer i hele verden. Sammen med Ohio, London, Melbourne og Sydney har den sønderjyske by fået guldstandard, skriver Project Zero på sin hjemmeside.

- I C40 Climate Positive organisationen taler man om, at Sønderborgs projekt har guldstandard som model for verdens storbyer, og det niveau har vi jo kun nået, fordi rigtig mange engagerede virksomheder, organisationer og enkeltpersoner har involveret sig og bidraget til en solid Roadmap2020 som vores lokale køreplan.

- Derfor glæder jeg mig også over, at byrådet i Sønderborg på mødet i oktober har godkendt køreplanen for klima-omstillingen og nu vil indarbejde klima-aktiviteterne i kommuneplanen, siger Peter Mads Clausen, der er formand i Project Zeros bestyrelse.

Peter Ratje, der er administrerende direktør i Project Zero, var i sidste måned blandt oplægsholderne på fagmessen Building Green i København. Her kunne han blandt andet fortælle, at det syddanske initiativ indtil videre har skabt en omsætning på over 100 mio. kr. Samtidig er over halvdelen af Sønderborgs håndværkere blevet uddannet til energivejledere.

ProjectZero blev etableret i 2007 af Sønderborg Kommune, SE, Bitten & Mads Clausens Fond, Nordea-fonden og DONG Energy. I 2014 indtræder Sønderborg Forsyning i samarbejdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063