23948sdkhjf

Boligselskabers milliardinvesteringer skal styrke beskæftigelse

De almene boligselskaber i Aarhus står over for at investere cirka 11 mia. kr. i bygge- og renoveringsopgaver i de kommende fire år. De store investeringer giver nye muligheder for at øge uddannelse og beskæftigelse i de almene boligområder i Aarhus.
Boligforeningerne og Aarhus Kommune har derfor indgået en samarbejdsaftale. Med aftalen skal det sikres, at der er fokus på at øge uddannelses- og jobmulighederne i især de udsatte boligområder i Aarhus i forbindelse med de store bygge- og renoveringsopgaver.

Aftalen består af en overordnet samarbejdsaftale, som suppleres med lokale koncepter for samarbejde. På den måde øger man mulighederne for at få alle relevante aktører i spil, at de lokale boligforeninger fra starten indtænker samarbejdet med Jobcentret, og at rollefordelingen er på plads.

- Det er en god aftale, som sikrer, at de store bygge- og renoveringsopgaver, som boligselskaberne i Aarhus står over for, også kaster uddannelses- og jobmuligheder af sig i de almene boligområder, uanset om det er praktikpladser til lærlinge, ordinære job til faglærte, løntilskudsjob til ledige, fritidsjob til unge eller andet, siger social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune, Hans Halvorsen.

Også formanden for BL – Danmarks Almene Boliger, Kreds 5, John Jensen, er glad for aftalen.

- De store bygge- og renoveringsopgaver, som vi står over for i de kommende år har til formål at løfte boligområderne markant. Med aftalen går vi målrettet efter, at det ikke alene bliver et kvalitetsløft af bygningsmassen men også et løft for beskæftigelsen i områderne, siger John Jensen.

I Aarhus Kommune forankres aftalen i Jobcenter Aarhus, mens boligselskaberne forankrer aftalen i Det Boligsociale Fællessekretariat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078