23948sdkhjf

Ikonisk rutschebane renoveres for 35 millioner

Op mod 85 håndværkere tilbagefører Rutschebanen i Tivoli, som næste år runder 100 år, til sit oprindelige udseende.
Når Jul i Tivoli er overstået og nytåret skudt ind går omkring 40 håndværkere, som over en kort periode vokser til 85 i gang med at tilbageføre Rutschebanen i Tivoli til sit oprindelige udseende. Den ikoniske Rutschebane runder næste år magiske 100 år. I den anledning bliver banens to oprindelige alpetinder, der tidligere var forlystelsens vartegn genopført.

Rutschebanen skal stå klar til sommersæsonen 2014, men allerede nu frigives den første tegning af, hvordan den kommer til at se ud. Den kommende genopbygning kommer bl.a. til at bestå af to bjergtinder, hvoraf den største er 26 meter høj set i forhold til Haven. Derudover bliver der et kunstigt vandfald med et samlet fald på over 20 meter etableret på Rutschebanens side.

Prisen på genopbygningen er knap 35 mio. kr.

Klar til 100 års fødselsdag
- I 2014 runder Rutschebanen 100 år, og ideen med at tilbageføre banen til sit oprindelige udseende, som fremsynede arkitekter ønskede den skulle se ud, har længe været et ønske hos os. Passagerne kan fortsat se frem til den kendte rumlende tur, men næste år vil vognene smyge sig gennem stolte alpetinder og ind gennem et af bjergene, hvor der i høj fart venter en lille overraskelse, siger underdirektør for Drift og Udvikling, Mogens Carsten Ramsløv.

I det nye år genopfører håndværkerne de to nuværende flade bjerge, så begge bjergtinder vil fremstå revitaliseret og spidse med sne på alpetoppen når Tivoli tager hul på sommersæsonen den 10. april 2014.

De oprindelige bjergtinder på Rutschebanen blev fjernet tilbage i 1920’erne efter krav fra Københavns Kommune. Dengang fandt man det ikke passende, at det første byens gæster så, når de trådte ud af Hovedbanegården, var et løssluppent sted som Tivoli.

Fakta
- Banen er 625 meter lang. Hertil kommer 95 meter sidespor og værksted.
- Tophastighed behersket (ca. 58 km/t)
- Banen dækker et areal inkl. perroner på ca. 1750 m2
- Sporvidden er 75 cm
- Rutschebanens sikkerhedsbøjler blev monteret i 1990
- I 2012 kørte Rutschebanen 1,3 mio. gæsteture
- Det siges, at det spøger inde i den 100 år gamle konstruktion
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078