23948sdkhjf

Hassing-huset bag første certificerede passivhus i Thy

Tømrer- og snedkerfirmaet Hassing-Huset har opført adskillige passivhuse landet over, og har nu stået bag det første certificerede passivhus i Thy.
I Kolding, Vejle, Sønderborg og nu også Thy - helt præcist i Lodbjerg mellem Agger og Vestervig - ligger certificerede passivhuse opført af Hassing-Huset. Ifølge Karsten Toftdal Larsen fra det Thy-baserede tømrer- og snedkerfirma er det en god fornemmelse nu også at stå bag et certificeret byggeri i hjemområdet.

De første kontakter, der førte til aftalen om det certificerede byggeri i Thy, kom i stand i forbindelse med et møde om solceller, forklarer Karsten Toftdal Larsen til Building Supply:

- Familien ville gerne have et nyt hus opført efter passivhusstandard. De hørt lidt om det, og vi kom frem til hvilken type hus det skulle være. Nu er de så flyttet ind.

Klar til at bygge flere passivhuse
Resultatet af dialogen mellem familien og Hassing-Huset blev altså det 220 m² store hus. Det er passivhus-certificeret efter tyske krav, der er strengere end kravene i den danske Bygningsklasse 2020.

For at leve op til de strenge regler opfylder byggeriet blandt andet særlige krav til tæthed, der er anvendt miljøcertificeret nordisk grantræ, og bygningsdesignet er udført med blik for at minimere varmebehov ved f.eks. at have de største vinduer sydvendt og en så lille facade som muligt. Husets elektricitet leveres af solceller, der blandt andet driver en varmepumpe, som står for opvarmning og ventilation af bygningen.

Fremadrettet forventer og håber Karsten Toftdal Larsen, at der vil komme flere passivhuse landet over, og understreger, tømrer- og snedkerfirmaet står klar til at flere af dem.

Hurtigt arbejde med præfabrikerede elementer
Hassing-Huset havde selv hovedentreprisen på passivhuset i Lodbjerg, og udførte opgaven sammen med de faste samarbejdspartnere, Vestervig-El, Thyholm Murer og Sams VVS. De samme tre firmaer var med til at bygge et certificeret passivhus, Hassing-Huset har opført i Vejle.

Selve montereingen af elementerne på huset i Thy blev klaret på ganske kort tid. Kun to dage tog det at sætte det hele op.

- Selve huset er opført af præfabrikerede træelementer, som ikke så vand fra de forlod vores værksted til de var monteret på byggepladsen, siger Karsten Toftdal Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094