23948sdkhjf

Motorvejsudvidelse indvies to år før tid

Mandag den 18. november indvier Vejdirektoratet og Vejle Kommune henholdsvis udvidelsen af E45, Østjyske Motorvej, mellem Vejle C og Motorvejskryds Skærup, nyt tilslutningsanlæg Vejle S og forlængelsen af Grønlandsvej.
Egentligt skulle de ekstra spor på motorvejen først stå klar i 2015, men med åbningen den 18. november i år skærer Vejdirektoratet - hele to år af den oprindelige tidsplan.

Indvielsen bliver foretaget af direktør i Vejdirektoratet Per Jacobsen og Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

E45 omkring Vejle er med gennemsnitligt 70.000 biler dagligt den travleste vejstrækning i Jylland. Strækningen er central for afvikling af trafikken i Jylland, fordi både den nordgående trafik fra de tre motorveje fra Odense, Kolding og Esbjerg samt den sydgående trafik fra Herning og Aarhus skal passere her. Udvidelsen af motorvejen fra fire til seks spor giver således strækningen et tiltrængt kapacitetsløft.

Ekstra plads betød hurtigere arbejde
- Vi er utroligt glade for, at der nu er blevet mere plads til bilisterne på Jyllands mest trafikerede motorvejsstrækning, for det betyder en stor forbedring for trafikafviklingen i hele området. Og så er udvidelsen endda færdig hele to år før oprindeligt planlagt, siger vejdirektør Per Jacobsen og henviser til anlægsloven for udvidelsesprojektet, som angav en forventet færdiggørelse i efteråret 2015.

- Det skyldes blandt andet, at Vejdirektoratet tidligt i projektforløbet lavede nogle forberedende arbejder på vejstrækningen, som gjorde, at entreprenørerne fik mere plads til deres arbejde og derfor kunne udføre det hurtigere, forklarer Per Jacobsen.

Tidligt i udvidelsesprojektet fik Vejle Kommune også bevilget penge af Folketinget til en ny motorvejstilslutning syd for Vejle ved Grønlandsvej. Arbejdet med at bygge tilslutningsanlægget blev overdraget til Vejdirektoratet, så det kunne udføres samtidig med anlægsarbejdet på motorvejen.

Indvielsesarrangementet foregår mandag den 18. november om eftermiddagen mellem klokken 14.30 og 15.30.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078