23948sdkhjf

Tre underskrifter nærmere Nyt Hospital Hvidovre

En 30.000 kvadratmeter stor udvidelse skal stå klar til brug i 2020. Aftale om arkitekt- og ingeniørrådgivning er netop underskrevet.
En udvidelse af hospitalet i Hvidovre har allerede været godt undervejs i et stykke tid. Og nu er der skrevet kontrakt med et team af arkitekter og ingeniører på den del af projektet, som drejer sig om 30.000 kvadratmeter nyt hospital med blandt andet kvinde-barn-center og en ny akutmodtagelse.

- Vi har nået en milepæl i vores projekt, hvor vi for alvor skal i gang med realiseringen af hospitalets udvidelse. Indtil nu har vi haft travlt med at skabe rammerne for projektet – nu skal vi sammen med rådgiverne i gang med at tegne et nyt og bedre hospital for både patienter og personale , siger Lasse Søager, som er arkitekt og hospitalets projektleder på nybyg-projektet.

På skuldrene af et ikonisk hospitalsbyggeri
Forud for kontraktunderskrivelsen har der været afholdt en projektkonkurrence, hvor man valgte det hold af arkitekter, ingeniører og rådgivere, som skal tegne og regne på de nye dele af hospitalet. Holdet ledes af Aarhus Arkitekterne og Schmidt Hammer Lassen Architects, og de ser frem til arbejdet.

- Det eksisterende Hvidovre Hospital er et ikonisk byggeri i dansk sundhedsarkitektur, og vi er glade for at få muligheden for at bygge videre på et så fornemt grundlag. Det er både spændende og udfordrende at være en del af den udvikling af de fysiske rammer omkring det danske sundhedsvæsen, som foregår i øjeblikket, siger Kim Holst Jensen, projektansvarlig partner fra Schmidt Hammer Lassen Architects.

- Vi glæder os meget til samarbejdet med både projektorganisationen og brugerne. Vi planlægger i øjeblikket en proces, som involverer brugerne og sørger for, at vi – med patienten i centrum – får løst opgaven med at transformere konkurrenceforslaget til et færdigt projekt på den bedst mulige måde. Det er brugernes hospital, og deres input er vigtige i forhold til emner som funktionalitet, lysforhold og logistik, siger Mette Dan-Weibel, projektansvarlig partner fra Aarhus Arkitekterne.

Udvidelsen af Hvidovre Hospital er en del af projektet Nyt Hospital Hvidovre, som udover nybyggeriet indeholder ombygninger i både hospitalets ambulatorie-etage og sengebygninger. Nybyggeriet vil udvide hospitalets eksisterende 250.000 kvadratmeter med 30.000 kvadratmeter. De nye faciliteter vil indeholde en ny fælles akutmodtagelse, et nyt kvinde-barn-center med obstetrik og børneafdeling og en ny hjertemedicinsk afdeling. Projektet er finansieret af Statens Kvalitetsfond og Region Hovedstaden med i alt 1,4 mia. kroner. Knap én mia. er afsat til nybyg-projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078