23948sdkhjf

Musicon klar til byggestart

En ny lokalplan er vedtaget, og dermed kan byggeriet af blandt andet Danmarks Rockmuseum nu begynde. Allerede fredag sættes arbejdet i gang.
Lokalplanen er den foreløbige kulmination på fem års arbejde for Danmarks Rockmuseum, som skal opføres centralt i bydelen Musicon.

Transformeringen af de gamle industrihaller begynder allerede fredag den 1. november med nedrivning af Værkstedet, som hidtil har huset foreningen Kunst på Musicon, Galleriet, Kunstskolen samt uafhængige kunstnere.

Arbejdet i området skal slutteligt munde ud i den såkaldte "ROCKmagnet", der er en samlet betegnelse for de tre byggerier fra henholdsvis Danmarks Rockmuseum, Roskilde Festival-gruppen samt Roskilde Festival Højskole. Ud over opførelsen af ROCKmagneten godkender vedtagelsen af lokalplanen også etableringen af erhvervskvarteret Containerstriben samt fremtidige bebyggelser i de to helt nye kvarterer Bifaldet og Basgangen.

På nuværende tidspunkt har to aktører opnået byggetilladelse i Containerstriben, hvor skibscontainere kan indrettes til alt fra kontorer, butikker, gallerier til cafeer. Containerstriben kan i alt rumme op mod 100 skibscontainere, og flere byggetilladelser er på vej. Derudover er der også udefrakommende interesse for området Basgangen.

Den indledende fase af lokalplanens realisering på Musicon står Danmarks Rockmuseum for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078