23948sdkhjf

Køge Kyst åbner byudviklingen

Omlægningen af Ivar Huitfeldtsvej ved Køge Station muliggør TK Developemts store byggerier i Køge Kyst-projektet. Første spadestik tages den 5. november.
Det bliver borgmester Marie Stærke, der skal tage det første spadestik til omlægningen af Ivar Huitfeldtsvej - det projekt, der skal bane vejen for nye butikker, boliger, byrum, oplevelser og kultur i Stationsområdet.

- Jeg glæder mig over, at vi er nået så langt. Omlægningen af Ivar Huitfeldtsvej vil gøre plads til butikker, erhverv, kommunale funktioner og boliger til stor gavn for både borgere og erhvervsliv i Køge, siger borgmester Marie Stærke.

I dagens anledning byder Køge Kyst på varm kakao, og der vil være taler ved Marie Stærke og projektdirektør for Køge Kyst Jes Møller. Arrangementet finder sted tirsdag den 5. november kl. 16-17 nord for Teaterbygningen.

En forudsætning for byggeriet
For Køge Kysts projektdirektør Jes Møller er første spadestik på Ivar Huitfeldtsvej en milepæl. Det er nemlig nu, at byggeriet for alvor bliver synligt i gadebilledet.

I perioden fra november 2013 til slutningen af 2014 omlægger Køge Kyst Ivar Huitfeldtsvej ved Køge Station. Flytningen af vejen er en forudsætning for byggeriet i Stationsområdet, fordi den nuværende vej gennemskærer det område, hvor byggeriet skal opføres.

Omlægning af vejstrækningen fra Niels Juels Gade til og med Stationstorvet skal muliggøre den første del af TK Developments byggeri, som skal rumme fire butikker i stueetagen, heriblandt to supermarkeder og Køge Kommunes nye genoptræningscenter på 1. og 2. sal. Aftalen med TK Development om dette område omfatter også det nye Stationstorv og en parkeringskælder.

Med omlægningen af strækningen mellem Stationsforpladsen og Fændediget muliggøres den efterfølgende del af TK Developments byggeri, som skal rumme en række butikker af forskellig størrelse, lokaler til liberale erhverv, udvidelsen af Køge Rådhus, det nye kulturhus samt nogle gode, attraktive byboliger.

Strækningen fra Niels Juels Gade til og med Stationstorvet forventes afsluttet i maj 2014, mens strækningen mellem Stationsforpladsen og Fændediget forventes afsluttet i slutningen af 2014. Som en del af projektet omlægger Energiforsyningen vand- og spildevandsledninger i området. Samtidig med omlægningen af Ivar Huitfeldtsvej tager Køge Kyst hul på projekteringen af en ny gangbro over banen og moderniseringer af Køge Station i samarbejde med DSB.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111