Boligejere tøver med at bruge nyt håndværkerfradrag

Landets boligejere kan få en økonomisk håndsrækning, hvis de vil give deres hjem en kærlig hånd.
Men en ny undersøgelse fra YouGov for Gjensidige og NRGi viser, at 65 pct. af boligejerne er usikre på, om de vil benytte det nye håndværkerfradrag, som blev genindført 1. januar 2025.
Det skriver Gjensidige.
Fradraget giver mulighed for at trække arbejdsløn fra til udvalgte håndværksydelser som efterisolering, installation af varmepumper og klimasikring af boligen på op til 8.600 kroner per person.
- Hvis man drømmer om at klimasikre sin bolig eller energirenovere sit hjem, er håndværkerfradraget en oplagt mulighed. Det kan hjælpe boligejere med at realisere projekter, der ellers kan være svære at gennemføre. Og i sidste ende kan det gøre boligen mere energieffektiv og bedre rustet mod fremtidens vejr og klimaforandringer, fortæller Bo Halm Andersen, byggesagkyndig og energikonsulent i NRGI.
Gode fordele
I 2020 benyttede mere end en kvart million danskere sig af håndværkerfradraget. På trods af dette viser en undersøgelse, at kun 35 pct. af de adspurgte boligejere har planer om at udnytte ordningen.
Lene Rasmussen, skadedirektør i Gjensidige, ser fradraget som en god mulighed for at forebygge skader på boligen.
- Når det kommer til at passe på sin bolig, er det altid bedre at forebygge end at udbedre skader. Klimasikring og energirenovering er en vigtig investering for boligejere, da det både kan beskytte boligen mod vejrskader og give økonomiske fordele på den lange bane, fortæller hun.