23948sdkhjf

Byggeri til 200 millioner realiseres nu

Campus Bornholm har modtaget en donation på 56 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden. Dermed er den samlede finansiering nu på plads for byggeriet, der er tegnet af Cubo Arkitekter.
Campus Bornholm har modtaget en donation på 56 millioner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til etableringen af et bygningsmæssigt fællesskab. Det betyder, at den nye campus-bygning bliver den første af sin art i Danmarks med erhvervsuddannelser, erhvervs- og almengymnasiale uddannelser samt voksen- og efteruddannelser samlet under ét tag.

- Vi er meget taknemmelige for den tillid, A.P. Møller Fonden har vist Campus Bornholm ved sin donation til etableringen af et bygningsmæssigt fællesskab, udtaler en glad direktør Mads Kofod:

- Det betyder, at den samlede finansiering nu falder på plads, og vi dermed straks går i gang med at realisere det samlede uddannelsessted for ungdoms- voksen- og efteruddannelse på Bornholm. Det vil styrke incitamentet for, at flere vælger at bosætte sig på Bornholm og være en væsentlig katalysator for den udvikling, vi har sat i gang på vores uddannelser.

Det forventes, at Campus Bornholm med bygningsfællesskabet vil danne et skoleeksempel for udviklingen af den type campus, hvor den pædagogiske, faglige og tværfaglige udvikling af uddannelserne får optimale rammer.

Bæredygtigt byggeri 200 mio. kr.
Vinderprojektet fra Cubo Arkitekter er et resultat af en arkitektkonkurrence blandt de bedste arkitektfirmaer i Danmark. Byggeriet forventes færdigt senest primo 2017, og bliver blandt de største byggerier på Bornholm med en samlet pris på over 200 mio. kr.

Den nye campus-bygning har bæredygtige elementer, som kan benyttes i praksis i forbindelse med undervisningen og dermed formidle grøn dannelse og bæredygtighed til elever og kursister. Byggeriet bliver bæredygtigt i både opførelse og drift. Det involverer grønne tage, solceller, jordvarme, regnvandsopsamling og en række andre løsninger, der udgør et sammenhængende og bæredygtigt energikoncept.

Udviklingen af bygningskomplekset er resultatet af en længere brugerinddragelsesproces, som har haft en afgørende indflydelse på projektets udformning. Under detailprojekteringen af projektet planlægges en tilpasning af de indre rammer for at få de mest optimale læringsmiljøer.

Fakta:
• Bygningsfællesskabet samler de eksisterende 31.000 m² i ca. 17.000 m². Heraf er cirka 9.000 m² nybyggeri. Ombygning og renovering af eksisterende byggeri cirka 5.000 m². Genbrug af eksisterende byggeri cirka 3.000 m²
• Byggeriet er i tre etager samt et kælderplan. Etagerne er opbygget omkring et gennemgående større torv og et mindre torv
• Bygningen beklædes med facademoduler af tombak – en cradle-to-cradle certificeret facadebeklædning i rødbrune nuancer, og der anvendes røde tegl for at bevare udtrykket fra de eksisterende værkstedsbygninger
• Hovedindgangen placeres ved den gamle jernbanesti, og der etableres dermed en fælles campus-plads mellem Åvangsskolen (folkeskole), det tidligere erhvervsgymnasium og det nye Campus Bornholm
• Campus Bornholm varetager uddannelse og kompetenceudvikling af 1.500 unge og 4.000 voksne kursister.
• Campus Bornholm beskæftiger 260 medarbejdere
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109