23948sdkhjf

Stor åben idékonkurrence i Gødstrup

Region Midtjylland tager nu hul på den proces, der skal finde frem til totalrådgiveren på et nyt psykiatribyggeri til 381 mio. kr.
Der bliver plads til selv de mindste tegnestuer i kampen om at tegne fremtidens psykiatri i Midt- og Vestjylland. En åben idekonkurrence indleder udbuddet om opgaven som totalrådgiver på byggeriet af psykiatriklyngen i Det Nye hospital i Vest, Gødstrup. Her er adgangskravet blot, at rådgiveren skal have mindst én arkitekt med en gyldig uddannelse ansat.

Psykiatriklyngen skal bygges sammen med Det Nye hospital i Vest, Gødstrup og sikrer sammenhængende patientforløb mellem psykiatri og somatik.

- Vi giver også plads til de små tegnestuer, hvis deres visioner og ideer til gavn for patienterne er gode nok, siger Gert Pilgaard, direktør for Psykiatri og Social i Region Midtjylland.

Bygges på bar mark
Det skal være rummelighed, menneskelighed og åbenhed, der møder patienterne, når psykiatrien med ét skridt flytter sig mange år ud i fremtiden. Det skal bygningerne understøtte fra ultimo 2018, og det skal buddet på bygningerne afspejle.

- Vores patienter fortjener det, og de fortjener, at vi kæmper for det på deres vegne. Det er derfor vi insisterer på, at vi virkelig skal flytte os, når vi tager noget helt nyt i brug. Oven i købet bliver det bygget helt fra bunden og på bar mark. Der findes et enormt potentiale i nybyggeriet, som vi kan og skal udnytte, vi vil gerne udfordres på vores forestillinger om, hvordan man gør det, og størrelsen på tegnestuen ingen hindring for at kunne udfordre, fortsætter Gert Pilgaard.

Byggeriet til 381 mio. kr. samler psykiatrien i Midt- og Vestjylland både geografisk og på tværs af voksen-, børne-, og ungdomspsykiatrien. Det sker i bygninger på ca. 14.800 m² i psykiatriklyngen samt yderligere 2.100 m², der placeres i den somatiske del af Det Nye hospital i Vest, Gødstrup.

- Vi forventer, at den åbne idekonkurrence giver os en chance for at se en række virkelig innovative bud på, hvordan fremtidens psykiatri skal indrettes, siger Gert Pilgaard.

Stor opgave opfordrer til samarbejde
Den endelige vinder af udbuddet vil stå med en opgave, der løber helt frem til indflytning i bygningerne i ultimo 2018. Inden da skal totalrådgiveren levere byggeprogram, projektopfølgning og fagtilsyn. Det er en stor opgave, og i udgangspunktet, noget, som kræver en stor organisation at løse.

- Når vi tør indlede udbuddet på denne måde, så er det dels fordi vi allerede har rigtig godt styr på rammerne i form af den tilrettede helhedsplan for DNV-Gødstrup, siger hospitalsdirektør i Hospitalsenheden Vest, Henning Vestergaard og fortsætter:

- Men måden udbuddet er skruet sammen på, giver også de mindre virksomheder muligheden for at teame op med andre virksomheder, som besidder de kompetencer, de mangler, inden selve tilbudsfasen går i gang. På den måde er der ingen barriere for at tænke stort, selvom man er lille, siger Henning Vestergaard.

Frist for modtagelse af anmodninger om dokumenter eller for adgang til dokumenter er den 21. januar 2014. Frist for modtagelse projekter og ansøgninger om deltagelse er den 28. januar 2014 klokken 14.00.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094