23948sdkhjf

Kontorbyggeri sendes i nyt udbud

Bygningsstyrelsen har forsøgt at gøre udbuddet af et nyt kontorknudepunkt på Kalvebod Brygge mere attraktivt.
Oprindeligt var fire konsortier prækvalificeret til det 41.000 m2 store kontorbyggeri, men de to blev ramt af konkurserne hos henholdsvis Pihl & Søn og Sjælsø, og et tredje konsortium trak deres bud, fordi udbudsbetingelserne var for dårlige. Det skriver Licitationen.

Det har man taget til efterretning hos Bygningsstyrelsen og derfor valgt at sende byggeriet i nyt udbud. I udbudsmaterialet er der samtidig ændret på to væsentlige punkter. For det første er Bygningsstyrelsen nu forpligtet til at overtage byggeriet efter kontraktens udløb. Tidligere havde de kun forkøbsret

- I forhold til den nuværende markedssituation har vi vurderet, at vi kan tiltrække flere pensionskasser og andre finansielle investorer til projektet ved at ændre exit-modellen, siger kontorchef i Bygningsstyrelsen, Signe Primdal Kæregaard, til Licitationen.

For det andet er der også ændret på risikofordelingen, når det drejer sig om forurenet jord. I det oprindelige materiale skulle udgifterne fordeles ligeligt mellem det offentlige og entreprenøren, men nu overtager Bygningsstyrelsen hele udgiften for forurenet jord, som ikke umiddelbart kan forudses.

Bygningsstyrelsen fastholder dog, at der bliver tale om et OPP-projekt. Deadline for anmodning om prækvalifikation er 27. november, og byggeriet forventes at stå færdigt inden udgangen af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078