23948sdkhjf

VVSere taber opgaver på dårlige IT-kundskaber

Krav om at arbejde digitalt i offentlige entrepriser på over 20 mio. kr. betyder, at mange VVS-firmaer går glip af opgaver. Deres digitale kompetencer er ganske enkelt utilstrækkelige.
Det skriver branchemagasinet Dansk VVS

Da IKT-bekendtgørelsen trådte i kraft den 1. april i år blev det et krav fra offentlige bygherrer, at der skal arbejdes digitalt i entrepriser på over 20 mio. kr. Og det giver umiddelbart god mening. Digitalisering er således med til at med til at skabe større samhørighed i byggesager og give besparelser - en vurdering lyder op mod 15 procent.

Særligt på VVS-området er der store fordele ved digitalisering, da der er tale om rørgennemføringer, lyder det fra IKT Manager i Københavns Ejendomme, Bryan Morillo Karlqvist, overfor Dansk VVS. Han roser i samme ombedring de større VVS-firmaer for at have god hånd om sagerne.

Små går glip af opgaverne
Mange steder i VVS-branchen - og i den øvrige byggebranche - har små og mellemstore virksomheder dog ikke de nødvendige kompetencer til at tage hånd om de nye digitale udfordringer. Og det kan koste opgaver nu og i endnu større grad på sigt.

Særligt problematisk for VVSere ser det ud til at være, at et af de områder, hvor kommunerne holder et højt niveau trods sparetider er toilet- og badefaciliteter. Sådan lyder vurderingen fra forretningschef for kommuner og boligselskaber ved Alectia, Jacob U. Sachse. Hans oplevelse er, at VVS-firmaer på grund af utilstrækkelige digitale kompetencer ikke kan byde på opgaver, som de ellers rent størrelsesmæssigt burde være i stand til.

- Det kunne sagtens være en VVS-virksomhed med 10 mand, der bød ind på sådan en opgave. Men så længe de ikke kan leve op til de digitale krav, er det kun de store virksomheder, der kan være med. Det er fatalt for de små og mellemstore virksomheder, siger Jacob U. Sachse til Dansk VVS med henvisning til opgaver i størrelsesordenen 30 mio. kr..

En måde at komme omkring problemet med manglende kompetencer på det digitale felt er at hyre folk ind, når det er nødvendigt. Et forslag fra Kommunernes Landsforening er netop, at en VVSer, en elektriker og tømreren går sammen om at byde på opgaverne på 20 mio. kr. og opefter og så køber de fornødne digitale kundskaber hos en tredjepart.

Kilde: Dansk VVS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.286