23948sdkhjf

Arkitekter: Økonomi vigtig for bæredygtig udvikling

Det er blevet mere acceptabelt at tale om den økonomiske del af bæredygtighed i byggeriet, mener to fremtrædende arkitekter.
Økonomi er det ene af de tre primære aspekter i bæredygtighed, men alligevel har det ikke altid været lige velset at spørge ind til pengene, når de miljøvenlige tanker blev luftet.

Sådan forholder det sig imidlertid ikke mere. Det mener Anders Tyrrestrup, partner i AART architects, som var inde på emnet, da han fortalte om arbejdet bag det prisbelønnede byggeri Inspiria Science Center i Sarpsborg i Norge under dette års Building Green-messe.

- Der er opstået en fælles forståelse for, at bæredygtighed skal forstås bredt – at det økonomiske også spiller ind. Sådan var det ikke på samme måde for fem år siden, sagde han under foredraget, der overordnet handlede om ansvarlig værdiskabelse i arkitekturen.

Flyvedygtige projekter er økonomiske favorable
Ifølge Anders Tyrrestrup står det bæredygtige byggeri lige nu over for tre store udfordringer:

Der skal skabes en bredere fælles forståelse af bæredygtighedens grundlæggende tankegang og begrebsverden. Der skal fokus på dokumentation af viden og fokus på totaløkonomi. Og rammerne for en værdifokuseret og integreret designproces – en fælles platform – skal forbedres.

Også Anders Lendager, der er Arkitekt MAA og indehaver af Lendager Arkitekter, nævnte i sit oplæg på konferencen, at økonomien er en vigtig grundpille i det bæredygtige byggeri.

- Vi arbejder for klimaet og for at skabe et bedre miljø. Men hvis vi nogensinde skal få projektet til at flyve, så skal det være økonomisk favorabelt, fastslog han under foredraget, der handlede om upcycling og genanvendelse til leasing, sharing og urban mining i byggeindustrien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109