3XN-partner med i ny ’grøn’ virksomhed
I denne uge stiftes virksomheden Urban Green ApS, der vil bringe den vilde natur ind i byen.
Urban Green-konceptet gør det muligt at skræddersy unikke løsninger til bygninger, og konceptet møder allerede stor velvilje hos væsentlige samarbejdspartnere. For eksempel skal dele af det bæredygtige landskab, der kommer til at omkranse Novo Nordisks nye hovedsæde i Bagsværd, laves i samarbejde med Urban Green. Landskabsarbejdet til bygningen, som er tegnet af landskabsarkitekterne SLA, forventes anlagt i første halvår af 2014.
- Det er fantastisk og helt unikt, at Urban Green giver mulighed for maksimal og sanselig biodiversitet med udgangspunkt i de nordiske vækster og biotoper. For landskabsarkitekter giver det mulighed for i endnu højere grad at designe med udgangspunkt i årstider, planter og dyreliv, siger landskabsarkitekt og projektdirektør i SLA, Rasmus Astrup, der ser et stort potentiale i Urban Green.
Lokalt tilpassede plantearter fremmer biodiversiteten
Urban Green er et utraditionelt, tværfagligt projekt, hvilket også afspejles i firmadannelsen. Partnere i virksomheden er biolog Dorte K. Rhode Nissen, arkitekt Kasper Guldager Jørgensen og gartneriejer Keld Andersen.
I udviklingen af løsningerne er der lagt fokus på at anvende lokalt tilpassede plantearter. Ifølge partnerne fordi det fremmer biodiversiteten. Konceptet omfatter flere end 100 forskellige vilde, danske plantearter i syv forskellige biotoper, som er strand, strandeng, hede, overdrev, eng, skov og rigkær.
Særligt rigkær er velegnet til at absorbere regnvand. Det betyder, at biotopen kan bruges til regnvandsopsamling, fordi vandet bremses og afdampes i stedet for at løbe direkte til kloakken, hvilket kan forårsage oversvømmelse ved særligt kraftigt regnvejr.
Urban Green kan opleves på Building Green-messen i Forum onsdag og torsdag den 9. og 10. oktober, hvor interesserede kan se og opleve konceptet for første gang og få vilde grønne planter med hjem. Planterne forhandles gennem firmaets salgspartner Byggros A/S.
Artiklen er en del af temaet Miljøbyg.