DVV-mærkede vinduer er garanti for høj kvalitet
Det danske vejr er som bekendt lunefuldt, og netop derfor er DVV-mærkede vinduer typisk af særdeles høj kvalitet. Vinduerne skal simpelthen kunne tåle store mængder af både fugt, sol og frost – og samtidig opfylde nogle af verdens højeste energikrav.
I centrum af udviklingen af stadigt bedre vinduer står brancheforeningen VinduesIndustrien, der har arbejdet målrettet med at højne kvaliteten af vinduer siden 1970erne.
På sin vis er man gået tilbage til tidligere tiders dyder, hvor man eksempelvis anvender kernetræ til trævinduer, i stedet for at vakuumimprægnere Branchedirektør Johny H. Jensen
Direktør i VinduesIndustrien, Johny H. Jensen, forklarer:
“Der bliver stillet stadigt flere krav til vinduer, og branchen har gennem årene ikke blot udviklet vinduer af højere kvalitet, men også med et stort udvalg i forhold til design og materialer. Derfor er vinduerne ikke blot velegnede til nybyggerier, det er også nemt at finde det rette vindue, når man renoverer ældre bygninger.”
DVV-mærket stiller store krav til producenterne
Resultatet af VinduesIndustriens arbejde er kvalitets- og garantimærket DVV (Dansk Vindues Verifikation). Når et vindue eller en yderdør er DVV-mærket, betyder det, at producenten er underlagt en fabrikskontrol, foretaget af et uvildigt kontrolorgan 1-2 gange om året. Her bliver virksomhedens kvalitetsstyring og færdige elementer kontrolleret for, om de opfylder de krav til for eksempel konstruktion, ydeevne, materialer og overflader, som er specificeret i VinduesIndustriens Tekniske Bestemmelser for DVV.
Hvis vinduerne er produceret af en DVV-certificeret vinduesproducent, er forbrugerne desuden sikret en totalgaranti i 5 år gennem VinduesIndustriens garantiordning. For boligejere betyder DVV med andre ord tryghed i vinduesvalget.
Vinduerne bliver stadigt bedre
Udviklingsarbejdet med vinduer fortsætter løbende hos de danske producenter. Således giver nye DVV-mærkede vinduer en markant forbedring af boligens energiforbrug i forhold til boliger med vinduer, som blev produceret for bare 15 år siden. Samtidig dokumenterer indeklimarapporter, at vinduerne ikke afgiver farlige stoffer til indeklimaet.
“På sin vis er man gået tilbage til tidligere tiders dyder, hvor man eksempelvis anvender kernetræ til trævinduer, i stedet for at vakuumimprægnere. Og når det gælder plastvinduer, er man begyndt at genanvende plastikken fra gamle vinduer,” siger Johny H. Jensen.
VINDUESINDUSTRIEN
VinduesIndustrien er brancheforeningen for danske vinduesproducenter. De 44 medlemsvirksomheder omsætter for ca. 6,5 mia. kroner og tegner sig for mere end 90 procent af vinduesproduktionen i Danmark.
Se mere på www.vinduesindustrien.dk
Kilde: VinduesIndustrien