23948sdkhjf

Godt nyt til SMV'ere: Aarhus Kommune lancerer nyt og særligt håndværkerudbud

I et tæt samarbejde med DI Byggeri og SMV Danmark har Aarhus Kommune lanceret mere SMV-venligt udbud af håndværkerydelser for løbende vedligeholdelsesopgaver

Det er hverken Faderen, Sønnen eller Helligånden, men derimod Aarhus Kommune, DI Byggeri og SMV Danmark.

For i en slags håndværksmæssig treenighed har den østjyske kommune i samarbejde med de to erhvervsorganisationer lanceret et nyt og mere SMV-venligt udbud af håndværkerydelser.

Formålet er at sikre, at virksomheder, uanset størrelse, kan deltage i kommunens vedligeholdelsesopgaver op til 1 mio. kr.

- Vi sætter stor pris på den åbne dialog med DI Byggeri. Det har været vigtigt for os at sikre, at vores håndværkerudbud afspejler byggebranchens virkelighed og udfordringer, siger Anders Steffen, udbudskonsulent i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Initiativet er resultatet af en åben dialog mellem Aarhus Kommune og byggebranchen. Samarbejdet har haft fokus på at skabe en tilgængelig, gensidigt forpligtende og erhvervsvenlig proces.

DI Byggeri har spillet en central rolle i at gøre udbuddet mere overskueligt og fleksibelt for virksomhederne, hvor man har haft et øget fokus på at undgå unødigt lange og komplicerede aftaler med en ensidig risikofordeling.

Det fortæller Louise Dahl Krath Jensen, som er underdirektør i DI Byggeri.

- Aarhus Kommune har i sin nye aftale mere fokus på et praktisk samarbejde i hverdagen. Det er gavnligt for både kommunen og erhvervslivet, siger hun i pressemeddelelsen.

Hos en af branchens aktører er aftalen også velset. John Skjold Petersen, der i knap 30 år har drevet Byggefirmaet JSP ApS, udtrykker begejstring over kommunens lydhørhed.

- Vi har gennem mange år haft drøftelser med Aarhus Kommune om, hvordan kommunens ønsker passer med de lokale håndværkere. Denne gang har kommunen været mere lyttende. Det har sikret bedre vilkår med fokus på et sundt og tillidsfuldt samarbejde, siger han og tilføjer:

- Der er dog fortsat potentiale for forbedringer, så vi ser frem til fortsat god dialog.

Udbuddet af håndværkerydelser kan findes i Aarhus kommunes udbudssystem, Comdia.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109