23948sdkhjf

Parkplaner for 315 millioner kroner: Konkurrence skudt i gang

Arkitektkonkurrencen om en ny park på spidsen af Københavns Nordhavn løber frem til februar 2025

København får en ny park på hele 300.000 kvm. Anlægget, der skal stå færdigt i 2028, hedder Nordhavnspark og har en samlet anlægsramme på 315 mio. kr.

Startskuddet er netop lydt for arkitektkonkurrencen, som skal danne grundlaget for den kommende park. Som navnet antyder, skal den etableres på spidsen af Københavns Nordhavn. Deltagerne skal indtænke plads til leg, aktiviteter, fodbold og fordybelse i naturen i et bakket landskab nær vandet.

- Planlægningen af Nordhavnsparken er en helt unik mulighed for at få flere kvadratmeter til både bevægelse, idræt og natur, siger kultur- og fritidsborgmester i København, Mia Nyegaard (R), i en pressemeddelelse.

- Det er sjældent, at man får nye grønne områder i den skala, så det er vigtigt, at parken både kommer til at rumme aktivitet, bevægelse og idræt, så det bliver en attraktiv park for københavnerne, tilføjer borgmesteren.

Vælger vinder næste år

Først skridt er prækvalifikationen, der foregår frem til den 30. oktober 2024, mens selve arkitektkonkurrencen løber frem til mandag den 17. februar 2025.

Det viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Forslagene i arkitektkonkurrencen skal vise, hvordan parken kan samtænkes med Nordhavnstippen, vandet og de tilgrænsende områder.

En vigtig forudsætning for konkurrencen er desuden, at parken også fremover skal være hjemsted for den grønbrogede tudse, som er en beskyttet art.

Når dommerpanelet har udpeget en vinder, skal Borgerrepræsentationen godkende vinderforslaget som grundlag for den videre projektering og kommende budgetforhandlinger. Anlægget af parken forventes påbegyndt i 2028.

By & Havn ejer i dag grunden, som vil blive overdraget til Københavns Kommune, når parken skal anlægges.

Op mod 315 millioner kroner

I konkurrenceprogrammet for den nye park  er den økonomiske ramme for anlæg af Nordhavnsparken på 70 mio. kr. til anlæg af en "basispark."

Dertil kan Borgerrepræsentationen i København vælge at tildele flere penge. Der er som grundlag for konkurrencen fastsat en ramme til anlæg på 245 mio. kr.

By & Havn bidrager med 95 mio. kr. til anlæggelse af Nordhavnsparken. Øvrige udgifter til anlæg forventes at blive afholdt af kommunen, eventuelt med bidrag fra fonde, og efter overtagelsen står kommunen selv for driften af parken.

Nordhavn udbygges i disse år og omkring 2060, når bydelen er fuldt udbygget, forventes der at være cirka 40.000 beboere og et tilsvarende antal arbejdspladser.

Det betyder, at parken skal kunne rumme en række forskellige tilbud til både lokale og alle andre samtidig med, at parken skal kunne ændres efterhånden, som nye behov kan opstå.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078