23948sdkhjf

Nyt nationalstadion: Danske arkitekter fremlægger pris og plan

DBU drømmer om et nyt nationalstadion, og nu melder C.F. Møller sig på banen med et bud på et nyt Parken

Danske fodboldfans kan så småt begynde at drømme sig væk.

Debatten om et nyt nationalstadion er nemlig i fuld gang, og visionerne er store og mange. Nogle hepper på en ombygning, mens andre ser et nyt stadion andetsteds som den bedste løsning.

Og nu har det danske arkitektfirma C.F. Møller meldt sig på banen med et bud på en løsning.

Det skriver Berlingske.

Klaus Toustrup, partner hos arkitektfirmaet C.F. Møller, foreslår en ombygning frem for at bygge et nyt stadion. Han vurderer, at opgraderingsprojektet vil koste omkring 800 millioner kroner. 

En udfordring ved at øge kapaciteten er, hvordan man bedst udnytter den nuværende struktur. Klaus Toustrup foreslår at omdanne eksisterende kontorområder til siddepladser og nedrive et par af de nuværende tårne, hvilket vil skabe en mere sammenhængende og omsluttende stadionoplevelse.

Der er to mulige retninger for ombygningen: én der primært forbedrer fodboldoplevelsen og en anden, der bevarer stadionets alsidighed for andre former for kulturelle arrangementer som koncerter, vurderer Klaus Toustrup i Berlingske. Byggeriet skal ikke blot øge kapaciteten, men også forbedre tilskueroplevelsen, så stadionet kan leve op til internationale standarder.

Længe været et ønske

Dansk Boldspil-Union (DBU) har længe ønsket sig et moderne stadion, der kan rumme 50.000 tilskuere og opfylde UEFA's krav, men spørgsmålet har været, om denne vision kan realiseres gennem en opgradering af det eksisterende Parken, eller om der skal bygges nyt et andet sted.

Der er hverken afsat penge eller udviklet en konkret plan for realiseringen og Parken Sport & Entertainment, som ejer stadionet, har ikke vist interesse for at udvide kapaciteten. 

Tidligere var pensionskasser nævnt som potentielle investorer, men de er ifølge Berlingskes oplysninger frafaldet på grund af en kommunal klausul, der gør, at jorden skal leveres tilbage til Københavns Kommune i 2090. Byens myndigheder har dog forsøgt at støtte projektet ved at forlænge tilbageleveringen.

Selvom visionerne er klare, mangler der stadig en konkret plan og de nødvendige investeringer for at realisere DBUs drøm. Beslutningen om at modernisere det nuværende stadion eller bygge nyt afhænger af mange faktorer, herunder finansiering, politisk støtte og logistik. Hvis alle planerne går i opfyldelse, kan Parken blive et topmoderne sports- og kulturcenter i hjertet af København.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095